Societat Civil Catalana crea un consell assessor per tancar ferides

L'entitat recupera part de la cúpula de Rosiñol en aquest nou 'think tank'

Sánchez Costa aposta per la unió del constitucionalisme en les pròximes catalanes

zentauroepp52118287 civil catalana200203124457

zentauroepp52118287 civil catalana200203124457 / Gerard Artigas

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Societat Civil Catalana ha presentat aquest dilluns un consell assessor de l’entitat que uneix membres de l’anterior cúpula per tancar les ferides obertes. El president d’aquest òrgan és, precisament, l’exlíder de SCC, José Rosiñol, que va ser destituït per la junta acusat d’«irregularitats comptables i administratives» que després van negar tot i que la decisió de cessar-lo va sumir l’organització en un contundent encreuament d’acusacions. Al seu costat, hi figura un equip de 19 persones vinculades a l’organització, com l’exministre Josep Piqué; el cofundador de Cs, Francesc de Carreras; l’eurodiputada de UPD, Beatriz Becerra; el jurista Carlos Jiménez Villarejo; l’escriptora Míriam Tey, l’exsecretari general del Partit Comunista, Paco Frutos, i el consultor de comunicació política, Sixto Cadenas, entre d’altres.

«Aquest consell assessor, que depèn de la junta directiva de SCC, és fruit també d’un acord intern com una manera de reforçar clarament l’entitat, dotant-la de contingut, de visió, de projecte, i per tancar algunes ferides que van poder quedar obertes en el fragor de la batalla d’una entitat com la nostra», ha assenyalat el president de SCC, Fernando Sánchez Costa en roda de premsa.

Sánchez Costa ha afirmat que «hi ha perill de desmobilització del constitucionalisme» i ha dit que s’arremangaran «perquè ningú es quedi a casa i voti». En aquest sentit, ha fet una crida al constitucionalisme per «deixar una mica de banda el victimisme, l’externalització de responsabilitats, i fer nosaltres, la societat civil», posant «voluntat, intel·ligència, recursos i energies». «La batalla democràtica serà llarga. Aquests anys de procés han sigut un esprint, però ara comença la marató, i qui guanyi la marató guanyarà la partida», ha apuntat, per justificar la creació de consell consultiu com una fórmula per «generar cultura, relat, idees, imatges cap a un marc diferent».

Notícies relacionades

«Serem un think tank estrany, també action thank», ha afegit Rosiñol, i ha plantejat algunes de les propostes que seran sobre la taula, entre les quals, una ILP a nivell europeu per «combatre el populisme», un «gran debat» sobre la llei electoral i un altre sobre els estats-nació dins de la Unió Europea i una trobada internacional contra el populisme. 

Preguntat per si recolzen una coalició entre Cs i el PPC en les pròximes eleccions catalanes, el president de SCC ha indicat que «no és bo acudir a les urnes amb vuit marques constitucionalistes», sinó que és «necessari agrupar, sumar, anar amb poques candidatures, visibles, reconeixibles, fortes i amb moral de victòria». «Tampoc anar amb una de sola, però no amb vuit. Estem per una agrupació que pugui potenciar els resultats tenint en compte la llei electoral catalana», ha conclòs.