ERC exigeix que Sánchez i Torra fixin una data per crear la taula de negociació

«Ajornar-la és un incompliment flagrant de l'acord», afirmen els republicans

zentauroepp50441692 barcelona 16 10 2019 pol tica pleno al parlament donde el pr191017135450

zentauroepp50441692 barcelona 16 10 2019 pol tica pleno al parlament donde el pr191017135450 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

ERC ha exigit aquest dijous que de la reunió del cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, i del president de la Generalitat, Quim Torra, surti un data perquè la taula de negociació prevista en l’acord d’investidura PSOE-ERC es reuneixi «en els pròxims dies» i no després d’unes eleccions catalanes que encara no han sigut convocades.

La direcció d’ERC adverteix en un comunicat que no pot acceptar que s’ajorni la creació de la taula negociadora, quan en l’acord d’investidura es determina que s’ha de crear 15 dies després de constituir-se el nou Govern. [Seguiu l’última hora de l’actualitat política, en directe].

«Ajornar la taula de negociació entre el govern espanyol i el govern català –afirmen els republicans en un comunicat– és un incompliment flagrant de l’acord» entre ERC i el PSOE, a més d’«una irresponsabilitat absoluta». Segons Esquerra Republicana, no es pot «perdre el temps», i menys quan «queden molts mesos per a les eleccions i no té cap sentit esperar que es constitueixi el nou Govern, perquè la via política cal obrir-la ja, és urgent i és imprescindible».

Notícies relacionades

Els dirigents d’ERC afirmen que són conscients que «alguns no volen la taula perquè no la senten seva», en una al·lusió implícita a JxCat, i «d’altres no la volen tampoc perquè s’han vist obligats» a crear-la, en al·lusió al PSOE. «Però és un acord subscrit i, si no es compleix, serà considerat per ERC com un incompliment flagrant», adverteixen els republicans en el seu comunicat.

En aquest sentit, fan una crida «a la responsabilitat» pel «moment històric» que s’està vivint, i reclamen tant al PSOE com a JxCat i Podem que «reflexionin» i «tornin a treballar pel diàleg», cosa que passa, precisen, per «reunir la taula de negociació ja, com marca el pacte d’investidura».