«PER DEFENSAR LA SOBIRANIA»

Crema de contenidors després de la protesta per la retirada l'escó a Torra

L'ANC ha fet una «convocatòria d'urgència» per a aquest dilluns a les 15.00 hores davant del Parlament

Uns 200 joves han començat a tallar carrers amb contenidors direcció Plaça Urquinaona

whatsapp-video-2020-01-27-at-191051 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Diversos centenars de manifestants s’han concentrat aquesta tarda davant el Parlament a tall de protesta per la retirada de l’acta de diputat del president, Quim Torra. Posteriorment, sobre les 18.30 h, alguns manifestants han sortit fora del parc de la Ciutadella i han tallat el carrer amb contenidors. Alguns joves han començat a adreçar-se també cap a la Plaça Urquinaona, on han cremat alguns contenidors i han muntat barricades.

[Seguiu aquí el ple del Parlament en directe]

Un grup reduït d’uns cinquanta joves encaputxats han avançat cap a Gran Via, on han tallat el carrer amb alguns contenidors. 

Un contenidor cremant a Plaça Urquinaona / ángel garcía

Notícies relacionades

«Volem entrar al nostre Parlament», cridaven els manifestants convocats per l’ANC «d’urgència» per a aquest dilluns a les 15.00 hores davant el Parlament. En la convocatòria, Assemblea cridava a concentrar-se davant del Parlament per defensar la sobirania i per protestar per la retirada de la condició de diputat del president del Govern, però unes hores més tard la protesta s’ha traslladat a l’epicentre dels disturbis d’octubre al centre de la ciutat.

«Tots al Parlament: defensem la seva sobirania, la nostra sobirania», ha proclamat l’entitat en un apunt a Twitter, que ha acompanyat de l’etiqueta ‘StandUpForCatalonia’. Ha fet una crida a concentrar-se davant de la Cambra catalana després que el secretari general del Parlament, Xavier Muro, hagi ordenat retirar l’acta de diputat a Torra.