XOC ENTRE GRUPS

Ni els diputats ni els consellers d'ERC aplaudeixen Torra

Torrent ha suspès momentàniament el ple després que els parlamentaris de Cs diguessin «delinqüent» a Torra

La tensió entre JxCat i ERC per l'acta del president es trasllada a l'hemicicle

Leader of Catalonia’s regional government Quim Torra gestures during a parliament session at the Parliament of Catalonia in Barcelona, Spain, January 27, 2020. REUTERS/Albert Gea

Leader of Catalonia’s regional government Quim Torra gestures during a parliament session at the Parliament of Catalonia in Barcelona, Spain, January 27, 2020. REUTERS/Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El ple del Parlament ha tingut més interrupcions que un derbi argentí fins que l’àrbitre ha hagut de suspendre’l definitivament. La tensió s’ha apropiat de l’hemicicle. Primer, per la rivalitat entre JxCat i ERC, que s’ha vist quan els postconvergents s’han posat a aplaudir Quim Torra mentre els republicans s’han mantingut asseguts, excepte Antoni Castellà. Però ha fet un pas més enllà quan Roger Torrent ha hagut de suspendre momentàniament el ple després que els parlamentaris de Cs es posessin també dempeus per corejar «delinqüent» amb referència a Torra.

[Seguiu en directe el ple del Parlament aquí]

«Fan vergonya, senyores i senyors de Cs», ha sentenciat Jéssica Albiach, líder de Catalunya En Comú Podem, que sí que ha rebut els aplaudiments dels republicans. «Si defensar drets i la sobirania del Parlament és ser un delinqüent, nosaltres també ho som», ha afegit Carles Riera, que ha situat la CUP al costat del president. 

Lorena Roldán, nova capitana taronja al Parlament, havia encès la metxa al dir «delinqüent» a Torra, per la qual cosa Torrent l’havia cridat a l’ordre. «És un delinqüent amb totes les lletres», s’ha reafirmat Roldán. Els seus companys d’equip es van aixecar contra la decisió arbitral per corejar el missatge de la seva cap, cosa que va provocar que Torrent suspengués, per segona vegada, el ple. No seria l’última.

Notícies relacionades

El to aspre de Cs va contrastar amb el de la resta de l’oposició, que van demostrar que és possible fer sortir els colors a Torra i al seu Govern sense caure en l’insult. «¿De veritat el procés separatista era això? ¿Una lluita a ganivetada neta entre JxCat i ERC pel poder i res més que pel poder?», s’ha preguntat Alejandro Fernández. «Són tan destructius que alguna cosa havien de destruir i van decidir destruir-se a vostès mateixos en un espectacle de canibalisme polític que jo si fos independentista estaria profundament avergonyit», ha afegit el PP, modulant el to preelectoral.

«Hem constatat una divisió insalvable i profunda entre els socis de govern: vostès no estan en condicions de continuar governant», ha incidit Miquel Iceta que, com els comuns, creu que l’únic camí que queda és el de les urnes.