gira internacional del dirigent

Exteriors recorda en plena polèmica que Espanya «va liderar» el reconeixement de Guaidó

La ministra González Laya opina que «està bé» que sigui ella qui rebi el líder de l'Assemblea Nacional de Veneçuela i no el president del Govern

gonzalez-laya

gonzalez-laya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra d’Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, ha recordat aquest divendres que va ser Espanya la que va liderar fa un any el reconeixement de Juan Guaidó com a líder de l’Assemblea Nacional i president encarregat de Veneçuela i ha insistit en la celebració de comicis al país.

A través d’un apunt en el seu compte de Twitter, la cap de la diplomàcia espanyola ha assegurat que «un any després» del reconeixement de Guaidó la posició d’Espanya continua sent les eleccions «lliures i democràtiques», el «rebuig total de la violència i el recolzament a la població».

El missatge és significatiu en un moment en què Guaidó ve a Espanya i no està previst que el president del Govern, Pedro Sánchez, el rebi. González Laya va dir que seria ella l’encarregada de rebre’l, però encara no s’ha confirmat oficialment una reunió durant la gira internacional del dirigent veneçolà.

Les paraules de González Laya arriben, a més, després que el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, definís aquest dijous el president de l’Assemblea Nacional com «un dirigent polític molt important de l’oposició a Veneçuela» i, en aquest sentit, va assenyalar que «està bé» que el rebi la ministra d’Exteriors i no el president del Govern.

Cita amb Ábalos

A més, el ministre de Transport, José Luis Ábalos, va rebre aquest dilluns passat a la seu del seu departament el responsable de Turisme en el Govern veneçolà de Nicolás Maduro sense que cap de les dues parts donés publicitat a aquesta trobada, cosa que ha provocat que el PP i Ciutadans hagin anunciat la seva intenció de sol·licitar la seva compareixença al Congrés dels Diputats.

Notícies relacionades

Fonts del departament que dirigeix Ábalos van confirmar a Europa Press la reunió, que va versar sobre «transport aeri» i que va sorgir amb motiu de la presència del ministre veneçolà, Félix Plasencia, a Madrid per visitar la fira Fitur.