Puigdemont participarà en un acte a Perpinyà el 29 de febrer

L'expresident hi acudirà acompanyat dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí aprofitant la seva immunitat com a eurodiputat

zentauroepp51720864 puigdemont200113140934

zentauroepp51720864 puigdemont200113140934 / VINCENT KESSLER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident Carles Puigdemont participarà el pròxim 29 de febrer en un acte polític a Perpinyà. Ho acaba d’anunciar via Twitter el Consell per la República Catalana. Puigdemont estarà acompanyat dels exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Tots ells aprofitaran la seva immunitat com a eurodiputats per desplaçar-se a la ciutat francesa (considerada part de la Catalunya Nord per l’independentisme).

L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores a l’exterior del recinte firal del Parc de les Exposicions de la ciutat francesa. Aquest recinte té una capacitat per a 10.000 persones, segons ha explicat a Europa Press la presidenta de la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nord, Júlia Taurinyà.

El Consell per la República Catalana ha descartat finalment l’estadi Aimé Giral, on juga l’equip de rugbi Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP), per una qüestió d’aforament. Aquest recinte té una capacitat per a 14.500 persones.

«Molta expectativa»

«Hi ha molta expectativa a la Catalunya Nord, ha subratllat Taurinyà, després de precisar que treballen amb la previsió que més de 50.000 persones secundin l’acte, una cosa mai vista a Perpinyà, ha assegurat. Segons Taurinyà, l’únic precedent va ser una manifestació de viticultors al municipi l’any 1907, que va congregar unes 170.000 persones.

També ha recalcat la col·laboració i el recolzament que reben de l’Ajuntament de Perpinyà, i de l’alcalde, Jean Marc Pujol, en tot allò relacionat amb l’organització de l’acte i de la seguretat, així com també del consell departamental de la zona: «Tot són facilitats».

A més, ha remarcat la transversalitat ideològica que recolza l’acte, tenint en compte que l’alcalde de Perpinyà és del partit Els Republicans, «que equival al PP a l’Estat», mentre que al capdavant del consell departamental hi ha el PS francès.

«Terra catalana»

Notícies relacionades

A l’espera de conèixer els detalls de l’acte, els membres del Consell per la República es reuniran el dissabte 1 de febrer a Waterloo (Bèlgica) per avançar en els preparatius d’aquest esdeveniment.

En diverses ocasions, Puigdemont ha admès que li faria molta il·lusió celebrar un acte a Perpinyà, que considera «terra catalana» al formar part del que denomina Catalunya Nord. Recentment, la portaveu del Govern francès, Sibeth Ndiaye, va reiterar que Puigdemont té immunitat de cara a aquest acte, negant així que l’euroordre d’Espanya contra l’expresident pugui provocar la seva detenció a França i la seva posterior extradició, ja que «és diputat europeu i disposa d’immunitat parlamentària».