RENOVACIÓ A LA TELE ESTATAL

Rosa María Mateo posa el seu càrrec a disposició del Govern

L'administradora única de RTVE comunica aquesta decisió directament al president del Govern, Pedro Sánchez, en una conversa telefònica

zentauroepp46779119 madrid 31 01 2019  economia comision de presupuestos en el c190131175307

zentauroepp46779119 madrid 31 01 2019 economia comision de presupuestos en el c190131175307

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’administradora única de RTVE, Rosa María Mateo, ha posat el seu càrrec a disposició del Govern, segons han informat a Efe fonts de la Corporació. Mateo ha plantejat aquesta decisió directament al president del Govern, Pedro Sánchez, en el transcurs d’una conversa que han mantingut tots dos aquesta tarda per telèfon, segons les mateixes fonts.

Precisament aquest dimecres, els consells d’Informatius de TVE, RNE i RTVE.es han instat, en un comunicat als poders Executiu i Legislatiu, que reprenguin el procés de selecció dels candidats i la posterior elecció d’un nou Consell d’Administració i d’un nou president de la Corporació RTVE.

La reactivació d’aquest concurs públic figura com un dels punts pactats pel PSOE i Unides Podem en el seu programa de govern de coalició per dotar l’ens públic d’un president independent del poder polític i consensuat pels partits parlamentaris.

Inestabilitat i perjudicis

La radiotelevisió pública, segons els consells d’Informatius, «no pot continuar governada per càrrecs provisionals, perquè genera inestabilitat i greus conseqüències per a la nostra tasca diària». Per això, apressen a completar el concurs públic posat en marxa el 2018 i que és, en el dia d’avui, l’únic procés d’elecció en actiu.

Notícies relacionades

«Reclamem –diuen en el comunicat– que qualsevol canvi en aquest sistema sigui com més consensuat millor, de manera que el resultat final reflecteixi la pluralitat de la societat espanyola a la qual es deu aquesta Corporació pública».

També adverteixen que estaran en contra «de qualsevol canvi que faciliti el control partidista d’una empresa que només pot deure’s a l’interès general».