demana la compareixença del ministre de Justícia

El PP diu que Sánchez impulsa la «reforma Junqueras» per «amnistiar-lo»

García Egea creu que comencen a conèixer el «pacte ocult» amb els independentistes

garcia-egea-david-castro

garcia-egea-david-castro / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dimarts que la reforma del Codi Penal que vol fer l’Executiu per revisar l’actual tipificació dels delictes de rebel·lió i sedició busca «aministiar» els líders independentistes «condemnats per intentar un cop a l’Estat», entre ells l’exvicepresident català Oriol Junqueras. Segons ha afegit, aquesta «reforma Junqueras» persegueix tornar-li el seu escó i aconseguir el recolzament d’ERC al projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2020.

«Junqueras va demanar mesures de gràcia a través de la premsa en una entrevista recent si Sánchez vol aprovar els Pressupostos, i Sánchez ha posat fil a l’agulla», ha declarat García Egea en una roda de premsa a la seu del PP, acompanyat pel secretari de Justícia i Interior del partit, Enrique López.

García Egea ha dit que amb aquesta reforma els espanyols estan començant a conèixer el «pacte ocult» de Pedro Sánchez amb els independentistes, ja que, segons el seu parer, l’objectiu de la «reforma Junqueras és tornar-li l’escó que la Justícia li va treure».

«No només vol treure els colpistes de la presó, sinó que també els vol tornar a la vida política. Aquest és el seu pacte, que estem coneixent per fascicles dia a dia», ha emfatitzat el dirigent popular.

El desafia a indultar-lo i no a canviar el CP

En aquest sentit, ha reiterat que aquesta reforma penal és el «preu» que ha de pagar Sánchez per «seguir a la Moncloa» i el PP no ho permetrà, i ho denunciarà tant al Parlament com al carrer. «Arribarem on calgui perquè tothom sàpiga que aquesta reforma Junqueras comptarà sempre amb l’oposició del PP».

A més, García Egea ha afirmat que si Sánchez vol «indultar Junqueras», que ho faci utilitzant els mitjans habilitats, sense canviar el Codi Penal. «Si és tan valent, digui als espanyols que aquest era el seu compromís i que el seu futur i la seva butaca a la Moncloa depèn que el senyor Junqueras torni a la política», ha proclamat.

Demana la compareixença

García Egea ha assenyalat que, amb aquesta reforma del Codi Penal, el Govern de Sánchez està «deixant clares les seves prioritats», perquè «en comptes d’enfortir l’Estat de Dret, el que fa és debilitar-lo i posar-lo al servei dels seus socis. «¿Què més ha pactat amb els independentistes?», ha preguntat.

Notícies relacionades

El secretari general del PP ha anunciat que el seu partit sol·licitarà la compareixença del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, perquè doni «explicacions urgents» sobre aquesta reforma i si forma part d’un «pacte ocult».

García Egea ha recalcat que el PP no consentirà que Sánchez «descafeïni» el Codi Penal amb la «reforma Junqueras». «Cap espanyol vol que el que la Justícia va treure a Junqueras per fer un cop d’Estat li torni Pedro Sánchez», ha destacat.