L'advocat de Puigdemont denuncia un assalt al seu despatx

Boye afirma que «als 'lladres' els interessava el servidor», que ha patit danys, i avisa que no es deixarà «intimidar»

boye-regirat

boye-regirat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gonzalo Boye, un dels advocats de Carles Puigdemont, ha denunciat que el seu despatx de Madrid ha sigut assaltat aquesta nit. Ha explicat que aquest matí s’ho han trobat «tot regirat» encara que els intrusos no s’han emportat res. Boye sí que ha insinuat que podria ser un intent d’«intimidació» relacionat amb la seva feina i ha advertit que no es deixarà amenaçar.

«Ens han entrat al despatx a la nit... Tot estava regirat però no sabem si també volien robar, mentre que l’empresa d’alarma va informar que no hi havia ‘indicis d’intrusió’. Si es pensen que ens intimidaran ho porten clar», ha escrit en un missatge a Twitter.

Boye ho ha denunciat a la policia i ha declarat destrosses importants de material informàtic i mobiliari al seu despatx al carrer Pilar de Zaragoza, al barri de Salamanca, a Madrid. Aquest divendres a les 09.40 hores, 20 minuts després de rebre l’avís d’un robatori amb força, agents de la Policia Nacional es trobaven al despatx del lletrat per obtenir proves que puguin contribuir a aclarir l’autoria de l’assalt.

Fonts pròximes al lletrat han explicat que els assaltants ho han regirat tot, han obert calaixos i portes d’armaris, han mogut coses de lloc i han rebentat l’alarma, però «no falta res». El despatx ha denunciat l’assalt a comissaria, han indicat les mateixes fonts, que creuen que la intenció dels autors ha sigut donar-los un missatge.

«Sembla que interessava el servidor»

Boye, que també exerceix d’advocat de Quim Torra, no troba a faltar documents ni altres estris, però ha denunciat la destrossa de cables, mobiliari i material informàtic, com el seu servidor, i així ho ha denunciat a la xarxa social Twitter, on ha penjat fotografies de l’estat en què s’ha trobat el despatx aquest matí.

«¿Què serà el següent? ¿Casa meva, la meva família, jo?», s’ha preguntat Boye a Twitter. «En tot cas, han embrutat menys que deixant-me un cap de cavall al llit», ha afirmat.

Boye ha rebut el recolzament de Puigdemont i Torra. L’actual president ha qualificat l’assalt d’«intolerable» i ha assegurat que «ni així aconseguiran frenar la nostra determinació». Mentrestant, l’expresident ha titllat aquests fets d’«intimidació inacceptable». 

Notícies relacionades

L’octubre passat agents de la Guàrdia Civil van registrar el despatx de Boye en el marc d’una investigació de l’Audiència Nacional sobre blanqueig de capitals relacionat amb Sito Miñanco, que va ser client de Boye.  Després de prendre-li declaració, la jutge va deixar en llibertat l’advocat de Puigdemont sense imposar-li mesures cautelars.