L'Audiència de Barcelona arxiva una investigació per presumpta compra d'urnes de l'1-O

La sala rebutja així el recurs d'apel·lació que Vox va interposar contra el sobreseïment provisional que ja havia acordat un jutjat d'instrucció

zentauroepp45247763 pla detall d una urna de l 1 o al menjador de l escola medit180929214636

zentauroepp45247763 pla detall d una urna de l 1 o al menjador de l escola medit180929214636 / Elisenda Rosanas

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secció 10 de l’Audiència de Barcelona ha confirmat l’arxiu  d’una investigació per presumpta compra d’urnes per al referèndum de l’1-O en la qual Vox era acusació popular, i ha considerat que «no existeixen indicis suficients de la perpetració dels delictes que han sigut objecte de la querella interposada».

En una interlocutòria recollida per Europa Press, l’Audiència ha rebutjat el recurs d’apel·lació que Vox va interposar contra el sobreseïment provisional que ja havia acordat un jutjat d’instrucció. El partit va acusar F. E. B. de firmar un acord marc destinat al subministrament d’urnes malgrat les suspensions del Tribunal Constitucional (TC) contra el referèndum.

El tribunal ha indicat que la resolució que s’atribueix a l’investigat «és la d’anunciar i tramitar l’acord marc per a l’homologació d’empreses per al subministrament d’urnes destinades a futures eleccions al Parlament, consultes populars i processos de participació ciutadana», entre les quals la que contemplava la Disposició Addicional 40 dels Pressupostos de la Generalitat de 2017, que estava destinada a l’1-O però va ser suspesa pel TC.

Notícies relacionades

L’Audiència ha determinat que si bé existia la suspensió, l’acord marc no era «exclusivament per a aquest referèndum, sinó amb caràcter general per a tot procés referendari que es pogués celebrar, i en el marc de la normativa existent sobre processos electorals i consultes populars».

Ha afegit que es va consultar al TC si era inconstitucional l’acord marc i que «es va rebre resposta en el sentit que ho seria només per al supòsit de procurar el referèndum d’autodeterminació de l’1-O, cosa que pressuposa que la norma en absolut contravenia l’ordenament jurídic en tant que estigués dirigida a l’homologació d’empreses per al subministrament d’urnes a utilitzar en qualsevol altre tipus de consulta popular».