POLÈMICA INICIATIVA

L'ANC suspèn la campanya de promoció d'empreses independentistes

La decisió es produeix després de la batalla legal iniciada per les patronals contra aquesta iniciativa

L'entitat que presideix Paluzie també tanca la web com va ordenar el jutge al desembre

01/10/2019 La presidenta de la ANC (Asamblea Nacional Catalana), Elisenda Paluzie, atiende a los medios de comunicación durante el acto de presentación del marco de las movilizaciones a las puertas de la sentencia del 1-O organizado por JxCat, ERC, CUP, ANC y Òmnium, en Barcelona (España), a 1 de octubre de 2019.

01/10/2019 La presidenta de la ANC (Asamblea Nacional Catalana), Elisenda Paluzie, atiende a los medios de comunicación durante el acto de presentación del marco de las movilizaciones a las puertas de la sentencia del 1-O organizado por JxCat, ERC, CUP, ANC y Òmnium, en Barcelona (España), a 1 de octubre de 2019. / David Zorrakino - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha suspès, ara per ara, la polèmica campanya Consum Estratègic, de promoció d’empreses afins a l’independentisme. La decisió de l’entitat que presideix Elisenda Paluzie arriba en plena batalla legal que van iniciar les patronals majoritàries a Catalunya, Foment i Pimec, contra aquesta iniciativa.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, l’ANC ja ha informat els seus socis de la suspensió de la iniciativa a través d’un comunicat intern en què explica que «des de l’Assemblea es continuarà lluitant el cas jurídicament, però, de moment, s’haurà de parar tota acció pública de Consum Estratègic». 

A més de la suspensió de la campanya, l’ANC també ha procedit a tancar el cercador web d’empreses independentistes que tenia. El desembre passat, el jutjat mercantil número 11 de Barcelona va acordar el tancament de la web i va ordenar el cessament de qualsevol activitat que suposés difondre aquesta campanya.

Decisió judicial

La jutge va estimar parcialment les mesures cautelars que havia sol·licitat Foment del Treball, que va denunciar aquesta iniciativa al·legant que suposa una «conducta anticompetitiva» perquè la pàgina web «és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència al mercat i afecta l’interès públic». També va insistir que és un acte constitutiu de «competència deslleial» perquè suposa un «boicot doble», ja que el requeriment es dirigeix tant a les empreses com als consumidors. 

En el seu escrit, la jutge apuntava que «la principal finalitat» de l’entitat sobiranista és «castigar» les empreses que, segons l’ANC, «han participat a la campanya de la por» durant el procés, «una circumstància política aliena als criteris que han de prevaler al mercat, que són relatius a l’eficiència de les prestacions». 

Notícies relacionades

A més, considera que «ha posat en marxa uns mitjans materials i personals que inciten a la discriminació», i que això «no pot quedar emparat per la llibertat d’opinió».

L’actitud de Foment i Pimec contra aquesta iniciativa de l’ANC contrasta amb la de la Cambra de Comerç, de majoria independentista. Aquesta entitat ha evitat criticar el cercador.