Anar al contingut

NOVA CAMPANYA

L'ANC promourà una llista d'empreses afins a l'independentisme

L'entitat vol fomentar el consum en negocis que "ajudin la república catalana"

Júlia Regué

L'ANC promourà una llista d'empreses afins a l'independentisme

Guillem Roset

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha presentat aquest dijous la campanya “Consum estratègic”, que vol fomentar entre els ciutadans el consum en empreses que "responguin a uns valors de lliure mercat, de no ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans" de Catalunya.

En una roda de premsa, un dels responsable de la iniciativa, David Fernández, ha assegurat que no faran llistes de bones i males empreses, sinó que seran la mateixes companyies que volen "contribuir a la república catalana" les que es podran inscriure en una pàgina web.

A la mateixa web també es podran inscriure consumidors interessats en aquest tipus de 'consum estratègic', i la campanya posarà en contacte els uns i els altres: l’ANC farà de "corretja de transmissió" entre els consumidors i companyies.

"Nou embat democràtic"

Paluzie ha argumentat que l’octubre del 2017 no hi va haver la capacitat de fer efectiva la declaració d’independència que va aprovar el Parlament, i aquesta campanya vol preparar la ciutadania i el teixit empresarial per quan hi hagi un "nou embat democràtic" per aconseguir una república catalana.

En el marc de la mateixa campanya, l’entitat independentista repartirà als ciutadans un fullet per promocionar la iniciativa amb una enquesta perquè, segons les respostes que donin, la gent pugui saber si el seu consum "ajuda la república catalana" o no.