acte a la creu roja

El Govern envia Illa i no Montero a un acte amb la reina sobre la violència de gènere

La competència li correspon a la titular d'Igualtat

GRAF2818. MADRID, 16/01/2020.- La reina Letizia (c) junto con el ministro de Sanidad, Salvador Illa (i) y el presidente de Cruz Roja Española, Javier Senent (d) durante una reunión de trabajo con motivo de las jornadas sobre violencia de género, estrategia y retos este jueves 16 de enero en Madrid. EFE/Fernando Alvarado

GRAF2818. MADRID, 16/01/2020.- La reina Letizia (c) junto con el ministro de Sanidad, Salvador Illa (i) y el presidente de Cruz Roja Española, Javier Senent (d) durante una reunión de trabajo con motivo de las jornadas sobre violencia de género, estrategia y retos este jueves 16 de enero en Madrid. EFE/Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Govern ha enviat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, al primer acte de la reina fora de la Zarzuela després de la formació del nou Executiu i consistent en una reunió sobre violència de gènere, una competència que li correspon a la titular d’Igualtat, Irene Montero.

Habitualment els reis són acompanyats en els seus actes per un membre del Govern, a qui es coneix com a «ministre de jornada» i que sol ser el responsable de l’àrea sobre la qual versi l’activitat corresponent. Però per qüestions d’agenda qualsevol ministre pot exercir aquesta representació, que en ocasions també assumeixen els secretaris d’Estat.

Des que dilluns passat els membres del nou Govern van prendre possessió dels seus càrrecs davant de Felip VI, aquest dijous es desenvolupen les primeres activitats dels reis en què estan acompanyats per ministres. El rei rep al Palau Reial les cartes credencials de nous ambaixadors estrangers a Espanya acompanyat de la nova ministra d’Afers Exteriors, Arancha González.

Seu de la Creu Roja

D’altra banda, Letizia ha acudit a la seu de la Creu Roja Espanyola per participar en una sessió de treball dins de les jornades d’aquesta organització sobre ‘Violència de Gènere: Estratègies i reptes’. L’objectiu és analitzar les respostes de la Creu Roja contra la violència de gènere i establir un protocol d’actuació per reforçar el compromís de tots els àmbits de l’organització i el seu entorn en una intervenció ètica, de qualitat i amb perspectiva de gènere.

Notícies relacionades

Aquesta activitat s’emmarca, per tant, en les competències del departament que encapçala Irene Montero, i podria haver sigut la primera ocasió en què un ministre de Podem acompanyés la reina en un acte públic. No obstant, la Moncloa va fer pública ahir a la nit l’agenda de cada ministre en aquesta jornada i hi figura la presència d’Illa al costat de la reina, mentre que Montero té una entrevista televisiva al migdia.

El titular de Sanitat ha rebut la reina a les portes de la seu de la Creu Roja al costat del president d’aquesta entitat, Javier Senent, i tots tres han posat per als informadors gràfics abans de participar en la reunió. Tampoc hi ha acudit la secretària d’Estat d’Igualtat i per a la Violència de Gènere i també representant de Podem, Noelia Vera.