ORGANISME PÚBLIC

Tezanos seguirà al capdavant del CIS

Sánchez manté en el càrrec el sociòleg, la destitució del qual van arribar a reclamar a l'octubre Podem i IU

El Centre d'Investigacions Sociològiques publicarà aquest dijous el primer sondeig que ha efectuat des del 10-N

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sociòleg José Félix Tezanos continuarà sent president del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) en el nou Govern de coalició del PSOE i Unides Podem, va informar Europa Press. Tezanos va arribar al lloc, el juny del 2018, envoltat en polèmica perquè era alhora membre de l’executiva socialista, com a secretari d’Estudis i Programes, càrrec que va deixar al posar-se al capdavant del CIS. L’organisme públic difondrà aquest dijous, precisament, el primer sondeig que ha efectuat després de les eleccions del 10 de novembre passat.

Durant el seu mandat, el sociòleg ha sigut blanc de crítiques de la resta de partits per la seva metodologia a les enquestes electorals. Podem i IU van arribar a demanar l’octubre passat el cessament de Tezanos per haver demanat, en un article a la ‘Revista Temas’, que ell mateix dirigeix, el vot per al «bipartidisme» en les eleccions del 10 de novembre. 

Notícies relacionades

Tezanos va argumentar que l’«assenyat» era concentrar el vot en els partits amb possibilitats de governar perquè això facilitaria adoptar «les mesures legislatives de fons» que permetrien «desbloquejar la democràcia».

La previsió del 10-N

El CIS del 29 d’octubre va vaticinar de 133 a 150 escons per al PSOE, davant els 120 que finalment va obtenir el 10-N. El sociòleg va argumentar la diferència entre la previsió i els resultats apuntant a la baixada de participació i les «variables» de les setmanes anteriors, sobretot, l’exhumació  de Franco i els disturbis a Catalunya després de la sentència del procés.

Temes:

CIS