canvis després de la sortida de rivera

Igea obre la porta a lluitar amb Arrimadas pel poder a Ciutadans

«Si els models de partit són diferents, hi haurà dues candidatures», avisa el vicepresident de la Junta de Castella i Lleó

igea

igea

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, ha assegurat aquest dimecres que presentarà la seva candidatura a la presidència del partit si el «model de partit» proposat per la portaveu al Congrés, Inés Arrimadas, és l’actual. «Pensem que l’Inés és la millor candidata, però volem saber quin és el seu model de partit. I, si el seu model és aquest, sí, ens presentarem per presentar un altre model», ha apuntat Igea en una entrevista a la cadena SER, recollida per Europa Press.

En aquest sentit, Igea ha explicat que el que vol és que Arrimadas expliqui si el seu model és «participatiu» o si, al contrari, «és el d’un partit centralista en què es prenen les decisions de dalt a baix». «Si els models de partit són diferents, doncs hi haurà dues candidatures. I no passa res, ja n’hi ha hagut», ha afirmat Igea uns minuts després en declaracions a Onda Cero, deixant clar que el seu equip està «decidit» a defensar una alternativa.

Igea, que va renunciar aquest dimarts al seu càrrec de secretari regional de programes de Cs, ha instat la dirigent de la formació taronja a pronunciar-se i ha anunciat que es reunirà amb ella al més aviat possible. Descontent amb l’escassa autocrítica feta per la seva formació després de la desfeta en les generals de novembre, quan van caure de 52 a 10 diputats, Igea fa setmanes que pressent la possibilitat de forjar una candidatura alternativa a la d’Arrimadas, l’única que fins ara ha anunciat oficialment que es presentarà a les primàries. Al març, els taronges han d’escollir el seu nou cap de files després de la dimissió d’Albert Rivera. 

«Resoldre la crisi»

A més, ha demanat a Arrimadas que expliqui la substitució d’alguns dels portaveus de la formació en diverses comunitats autònomes. «Aquestes decisions que es van prendre ahir per part de la gestora van en contra de la imparcialitat que havia de regir en un òrgan», ha lamentat.

En aquesta línia, Igea ha asseverat que la decisió de nomenar nous portaveus era «innecessària» i que només «afegeix més dolor i més intolerància a la crítica». «És just el que no necessitàvem en el partit», ha assenyalat. Al seu parer, per «resoldre la crisi» que travessa el partit –que va passar de 57 a 10 escons en les últimes eleccions– s’hauria d’arribar al congrés de la formació i portar a terme un debat.

Notícies relacionades

«Hauríem de gestionar aquest procés de manera neutral. I aquestes decisions premien i castiguen i retiren dels seus càrrecs persones que han treballat molts anys en l’Executiva. No ajuda en res», ha reblat. D’altra banda, el vicepresident autonòmic ha qüestionat el sistema de votació de la formació taronja. Igea ha assenyalat que el mètode de Cs –votació en urna i telemàtic– «no passa enlloc». «Estem en un partit que té electors no elegits», ha recordat.

La gestora de Ciutadans es pronuncia aquesta tarda. El president de la Comissió Gestora, Manuel García Bofill, i el responsable d’Organització, Fran Hervías, atenen la premsa des d’Almeria.