ja no es farà els divendres

Els Consells de Ministres se celebraran a partir d'ara els dimarts

El president Pedro Sánchez ha fet aquest anunci al seu gabinet per carta

20200114 469228 consejoanecdotase 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tradicional reunió del Consell de Ministres, que fins ara es feia els divendres, es traslladarà als dimarts, segons ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez, i anteriorment es va comunicar en una carta.

«Mirarem d’incorporar al nostre funcionament mètodes d’organització que ens permetin planificar i anticipar-nos als esdeveniments i també respondre als problemes amb rapidesa i eficàcia. Precisament per això programarem les nostres reunions ordinàries de Consell al començament i no al final de la setmana, per anticipar i programar», argumenta Sánchez en la seva missiva als membres del seu gabinet.

Aquesta decisió obligarà a fer els dijous les reunions de la Comissió de Sotssecretaris per preparar les deliberacions del Consell.

En la missiva, Sánchez ha emplaçat el seu nou gabinet a ser «proactiu, resolt i executiu» i ha traslladat als seus ministres la necessitat d’incorporar mètodes d’organització que permetin respondre als problemes amb «rapidesa i eficàcia»

Propòsit d’unitat

Davant del primer govern de coalició de la història recent, Sánchez ha remarcat el «propòsit ferm d’unitat». Un govern, en definitiva, «que tindrà una sola meta, que parlarà amb diverses veus però per emetre el mateix missatge», ha dit.

Sánchez ha deixat clar que el govern de coalició «vol anar més enllà» dels partits que l’integren i d’aquells altres que el sostenen i «busca una amplísima majoria progressista de la societat espanyola que vol treure’s de sobre el pessimisme i desitja veure el país avançar». Pel president, l’esperit «actiu, executiu i resolt» que vol per al nou Govern «no està ni de bon tros renyit amb l’actitud dialogant que haurà de desplegar constantment».

Notícies relacionades

El cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que els espanyols volen avançar «en la concòrdia» després d’episodis «massa freqüents de crispació estèril», i un «llarg període de xocs i desacords». En aquesta tessitura, Sánchez ha considerat que després d’un temps de «tensió i estridència» toca demostrar que la política «no és sinònim de cridòria o discòrdia». I que existeix una política «útil i profitosa», capaç de resoldre els problemes de la gent i que ofereix «dialogar sobre les diferències i acordar».

En aquesta «tasca apassionant», Sánchez ha precisat les cinc grans transformacions que afronta Espanya. En definitiva, Sánchez ha afirmat que el govern de coalició del PSOE i Unides Podem neix amb «vocació de servir els espanyols, perquè no hi ha res més progressista que unir el país».