nou govern de sánchez

Campo pren possessió en Justícia en plena polèmica pel nomenament de Delgado

María José Segarra: «Cesso amb el Govern que em va nomenar; cap problema»

El nou ministre demana col·laboració per «vertebrar un nou model de Justícia»

zentauroepp51719637 campo200113124444

zentauroepp51719637 campo200113124444 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El magistrat sevillà Juan Carlos Campo Moreno ha pres possessió del seu càrrec de ministre de Justícia quatre hores després que transcendís que el Govern proposarà a la seva antecessora, Dolores Delgado, com a fiscal general de l’Estat.  

Davant d’un públic de funcionaris i juristes gens aliens a la crítiques que sonen entorn d’aquesta proposta, el nou titular de la cartera ha recordat que «la Justícia no ha incorporat els elements de canvi i modernització que hi ha en un altre sectors», avançant el que serà un dels seus objectius. 

El nou titular de Justícia ha afirmat: «No comptem amb una administració de Justícia, com deia la Constitució de 1812, ràpida i eficaç, però si tenim els recursos per intentar-ho».

Adeu de Delgado

Abans, la ja exministra Dolores Delgado ha intervingut sense fer una sola menció al seu futur més immediat. Delgado ha destacat del seu successor que «coneix el que és la Justícia i l’administració de Justícia». 

Delgado ha agraït al seu equip «l’impressionant feina feta en aquests 19 mesos. S’hi ha deixat la pell. S’hi han deixat part de la vida. Hem treballat amb total entrega i dedicació.»

Per Delgado ha sigut fonamental donar les gràcies «a totes les víctimes, que m’han donat –ha dit– les millors lliçons de vida i l’Impuls per seguir endavant. En el futur, sigui on sigui, sempre seran el meu horitzó les víctimes».

L’encara fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha seguit in situ el traspàs de cartera. Segarra ha preferit mantenir-se molt discreta davant dels nombrosos assistents que la saludaven, i tampoc ha volgut valorar la que és una de les principals notícies d’aquest dilluns: el seu relleu. «Avui no és el dia de fer declaracions. Cesso amb el Govern que em va anomenar. Cap problema», ha dit a EL PERIÓDICO.

Nou model

En el seu discurs de presa de possessió, Juan Carlos Campo ha demanat la col·laboració de tots els sectors de la Justícia perquè «és necessari vertebrar un nou model de Justícia, perquè els models tradicionals no funcionen malgrat l’esforç de tots».

Notícies relacionades

Ha avançat com un possible lema dels seus objectius l’eslògan europeu de ‘La justícia, en temps raonable’, i s’ha compromès perquè «el ciutadà pugui comprendre la Justícia.  Fer que la justícia sigui comprensible és tasca de tots. Vam posar molts esforços en la motivació de les sentències. Ara hem de posar esforços en la comprensió d’aquestes sentències».

El traspàs de cartera s’ha fet davant de la presència dels membres del Govern Fernando Grande Marlaska (Interior), Margarita Robles (Defensa), José Manuel Rodríguez Uribes (Cultura) i la vicepresidenta Teresa Ribera. Ha sigut també present el diputat del Parlament Europeu i exministre de Justícia Juan Fernando López Aguilar.