NOMENAMENTS

Noelia Vera, secretària d'Estat d'Igualtat

La periodista formarà part de l'equip de la nova ministra d'Igualtat, Irene Montero

zentauroepp49036225 noelia vera podemos190712112819

zentauroepp49036225 noelia vera podemos190712112819 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de l’Executiva de Podem i diputada per Cadis, Noelia Vera (Cadis, 1985), serà la pròxima secretària d’Estat d’Igualtat del Govern, han informat fonts de la formació morada. Vera s’uneix així als nomenaments dels altres dos secretaris d’Estat de Podem: el responsable econòmic de Podem, Nacho Álvarez, i l’actual portaveu adjunta del grup parlamentari, Ione Belarra, que seran secretaris d’Estat de l’Agenda 2030 i de Drets Socials, respectivament.

Vera, periodista de professió i una de les principals dirigents de Podem, formarà part de l’equip de la futura ministra d’Igualtat, la número dos de Podem i actual portaveu parlamentària, Irene Montero.

Llicenciada en Periodisme

Vera és llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, té un màster en Periodisme d’Agència i ha exercit la seva professió en mitjans de comunicació com el Diario de Cádiz, CNN+, Telemadrid, eldiario.es i l’Agència Efe.

La futura secretària d’Estat d’Igualtat, que agafarà el relleu a la socialista Soledad Murillo, va arribar a Podem des del programa ‘La Tuerka’, on va treballar amb el cofundador de la formació morada, Juan Carlos Monedero.

Vera és diputada al Congrés des del 2015, quan Podem va anunciar que encapçalaria la llista de les eleccions per la província de Cadis, i des de l’assemblea Vistalegre II celebrada el 2017 també exerceix de portaveu de l’Executiva del partit, un càrrec que fins a l’estiu de l’any passat compartia amb Pablo Echenique, que ara ocupa el lloc de portaveu parlamentari i secretari d’Acció de Govern de Podem.

Notícies relacionades

En un primer moment, la direcció del partit va estudiar nomenar Vera com a portaveu parlamentària en substitució d’Irene Montero, però finalment es va descartar aquesta opció al considerar que la representació parlamentària i la del partit havien de recaure en persones diferents per diferenciar l’activitat.

Diversos portaveus

Després de l’elecció de Noelia Vera com a secretària d’Estat d’Igualtat, la representació del Consell de Coordinació de Podem quedarà vacant. Així, amb molts dels pesos forts del partit dins el Govern, a la formació morada semblen estudiar una representació plural en què siguin diversos els dirigents de Podem que guanyin rellevància. En especial, sonen els noms del secretari de Relacions amb la Societat Civil i Moviments Socials, Rafael Mayoral, i la secretària de Cercles i Participació, Ana Marcelo, per assumir aquesta tasca, informa Miguel Ángel Rodríguez.