Marlaska, Ábalos, Robles, Maroto i Planas repeteixen

La Moncloa va fer ahir oficial el nomenament dels ministres d'Unides Podem

zentauroepp51671445 made using turbocollage from www turbocollage com200110125418

zentauroepp51671445 made using turbocollage from www turbocollage com200110125418

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, continuaran al capdavant de les seves respectives carteres en el Govern de coalició, segons ha pogut confirmar Europa Press. També repeteix Luis Planas al capdavant d’Agricultura, i José Luis Ábalos es mantindrà al capdavant del fins ara Ministeri de Foment, si bé aquest Departament canviarà la seva denominació i, previsiblement, es reconvertirà en Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.  Per la seva banda, José Luis Escrivá rellevarà Magdalena Valerio com a ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions i Margarita Robles continuarà com a titular de Defensa. [Seguiu les últimes notícies del nou Govern d’Espanya en directe.]

Tant Grande-Marlaska com Maroto van arribar a l’Executiu de Pedro Sánchez després de la moció de censura a Mariano Rajoy el juny del 2018. En aquell moment, el titular d’Interior era membre del Consell General del Poder Judicial i la responsable d’Indústria era diputada del PSOE a l’Assemblea de Madrid.

Els noms dels ministres van començar a confirmar-se de manera oficial aquest dijous. Sánchez comptarà amb quatre vicepresidències: Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria); Pablo Iglesias (Drets Socials i Agenda 2030); Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital) i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

Celaá i Duque també segueixen

Notícies relacionades

A més, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, mantindran els seus càrrecs en el pròxim Executiu, mentre que l’actual ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el titular de Cultura, José Guirao, no continuaran en el Govern.

Així mateix, la Moncloa va fer oficials la resta de nomenaments dels ministres d’Unides Podem: Irene Montero, a Igualtat; Yolanda Díaz, a Treball; Manuel Castells, a Universitats i Alberto Garzón, a Consum.