PICABARALLA A TWITTER

Els desnonaments enfronten Rufián (ERC) amb Nogueras (PDECat)

El portaveu republicà compara l'actuació dels Mossos en els desnonaments amb la dels policies nacionals als col·legis electorals el dia del referèndum, comparació que la vicepresidenta postconvergent qualifica d'«immoral i miserable»

zentauroepp50339448 combo nogueras rufian191010224217

zentauroepp50339448 combo nogueras rufian191010224217

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha viscut aquest dijous 18 desnonaments, dels quals finalment només se n’han executat tres, gràcies a l’ajuda de veïns i activistes que s’han concentrat en els diferents punts per evitar els desallotjaments.

Però la batalla no només s’ha viscut als carrers a nivell social. Les xarxes socials també han sigut un camp de batalla idoni per a dos polítics. La metxa l’ha pres el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha assenyalat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, «hauria de donar explicacions en seu parlamentària ja» per actuacions dels Mossos d’Esquadra en desnonaments.

En el tuit, que Rufián acompanyava amb un vídeo d’un dels desnonaments d’aquest dijous, el republicà ha assenyalat: «No hi ha res que diferenciï un mosso rebentant la porta d’una família per un desnonament d’un policia nacional rebentant la porta d’un col·legi electoral per una urna». I ha afegit que «no hi ha pàtria que valgui si tracta així la seva gent».

La resposta de la vicepresidenta del PDECat, Míriam Nogueras, només s’ha fet esperar una hora. Nogueras qualifica la comparació de Rufián d’«immoral i miserable» i acusa el republicà de fer-la «per pur càlcul electoral», i acompanya el seu text de l’etiqueta #graciasporlosvotosacambiodenada, per recordar que ERC va oferir els seus vots per investir Pedro Sánchez com a president del Govern sense demanar res a canvi.

Notícies relacionades

«Comparar els Mossos amb l’atac de la Policia espanyola durant el referèndum [de l’1 d’octubre] no és només injust, sinó que fer-ho per pur càlcul electoral és immoral i miserable», ha escrit. 

I, per si de cas, recorda al líder d’Esquerra que «els Mossos actuen sota les ordres dels jutges», no sense abans escriure «Visca Catalunya Lliure».