AUDIÈNCIA NACIONAL

Junqueras, Mas, Forn i Sànchez, testimonis del judici contra Trapero

La vista, que començarà el 20 de gener, té previst que el 3 de febrer declarin els primers testimonis: Pérez de los Cobos i Ferran López

L'Audiència Nacional ha admès un total de 112 testimonis entre polítics, mossos o la secretària del Jutjat 13 de Barcelona

zentauroepp47349950 trapero y abogada190409085104

zentauroepp47349950 trapero y abogada190409085104

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, condemnats en el judici del procés a penes d’entre 13 i 9 anys de presó, declararan com a testimonis en el judici que començarà el 20 de gener a l’Audiència Nacional contra el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, la intendenta Teresa Laplana i els ex caps polítics de la policia de la Generalitat Pere Soler i Cèsar Puig.

La Secció Primera de la Sala Penal cita a la diligència en la qual fixa el guió definitiu del judici un total de 112 testimonis entre els polítics condemnats, mossos i polítics. Molts d’ells ja van comparèixer en aquesta condició davant la Sala Penal del Tribunal Suprem, com ara la lletrada d’Administració de Justícia (antiga secretària judicial) del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, al càrrec de la qual es van realitzar els arrestos i registres de l’operació Anubis. 

La defensa de l’excap dels Mossos va tractar que la fiscalia modifiqués abans que comencessin les sessions la seva petició contra Trapero, que s’enfronta a una petició fiscal d’11 anys de presó per un delicte de rebel·lió,al tenir en compte que la sentència del procés va establir que els fets que van tenir lloc a Catalunya van ser un delicte de sedició. També s’enfronten a 11 anys de presó Puig i Soler; per la seva banda, Laplana, a qui ja acusa de sedició, corre el risc de ser condemnada a 4 anys.

El primer testimoni

El torn de testimonis serà inaugurat el 3 de febrer pel coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos. El seguirà Ferran López, que va substituir Trapero al capdavant del cos policial durant l’aplicació del 155 de la Constitució.

Notícies relacionades

Junqueras, Forn i l’expresident de la Generalitat Artur Mas estan fixats per als últims dies del judici i Sànchez, citat el número 53, està previst que comparegui cap a la meitat de la prova. L’encarregat de tancar el torn de testimonis serà Juan Antonio Puigserver, que va ser secretari general tècnic d’Interior i responsable de la Conselleria d’Interior durant el 155.

Està previst que el judici se celebri entre el 20 i el 23 de gener, amb les declaracions dels acusats, i que continuï del 3 al 6, del 10 al 13 i del 17 al 20 de febrer, amb les dels testimonis. Al març els dies previstos per celebrar les sessions són del 2 al 5 i del 16 al 19. Llavors han d’acabar les declaracions, realitzar-se la prova documental i els informes finals.