TENSA INVESTIDURA

El 'Financial Times' veu «hostilitat» a Espanya com abans de la guerra civil

En un editorial, el diari qualifica de «positiu» l'acord PSOE-ERC i qualifica de «ridículament exagerades» les acusacions del PP, Vox i Cs contra Sánchez

zentauroepp51590657 casado200105100256

zentauroepp51590657 casado200105100256 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
ACN

El ‘Financial Times’ aborda aquest dimecres en un editorial la investidura de Pedro Sánchez. El diari britànic veu «carregat» l’ambient polític a Espanya i considera que la classe política «sembla haver tornat a l’hostilitat  i la polarització que van precedir a la guerra civil».

A l’editorial, el ‘Financial Times’ considera que l’aposta de PSOE i ERC pel diàleg per abordar el conflicte català és «positiva» i qualifica de «ridículament exagerades» les acusacions de «traïció» que el PP, Vox i Cs van llançar contra Pedro Sánchez durant el debat d’investidura.

El diari financer britànic destaca que la investidura permet «posar fi a vuit mesos de paràlisi política» tot i que apunta que la coalició del PSOE amb Podem té «pocs precedents exitosos a l’Europa de la postguerra». En aquest sentit, apunta que l’aprovació dels Pressupostos  Generals de l’Estat posarà a prova l’aliança entre socialistes i podemites.

En clau econòmica, l’editorial avisa Sánchez, que avui ha promès el càrrec, que seria un «error» revertir les reformes econòmiques aplicades durant la crisi i insta el president a «demostrar el seu compromís amb la disciplina fiscal».  

Avís davant del referèndum

Sobre Catalunya, el diari afirma que «el diàleg només pot ser positiu»: «Els líders de Madrid i Catalunya han de trobar fórmules per rebaixar les tensions i reparar les divisions», apunta abans d’advocar per «nous mecanismes» per reforçar «l’autonomia regional dins de l’Estat espanyol».

Notícies relacionades

Avisa que si ERC manté la seva petició de referèndum d’autodeterminació, «tard o d’hora» això es convertirà en una «diferència insuperable».

Com a conclusió, l’editorial apunta que «Sánchez serà jutjat per la seva habilitat per calmar els ànims. Una oposició agressiva és improbable que rebaixi el to. Però el pragmatisme en el poder, fins i tot amb l’extrema esquerra, ajudaria a restaurar una mica l’equanimitat política que havia caracteritzat l’Espanya moderna».