cisma a les Canàries

Coalició Canària es reuneix per abordar el vot d'Oramas

El partit havia acordat l'abstenció en la investidura però la seva diputada va trencar la disciplina i va dir no a contra Sánchez

zentauroepp51581468 canarian coalition mp  ana oramas  speaks during the first d200107104254

zentauroepp51581468 canarian coalition mp ana oramas speaks during the first d200107104254 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts

El comitè permanent de Coalició Canària (CC), el seu òrgan de direcció col·legiat, està reunit des de les 13 hores (les 12 a l’arxipèlag) per abordar el vot en contra de la diputada Ana Oramas a la investidura de Pedro Sánchez, amb la qual cosa va contravenir l’ordre del partit d’abstenir-se.

Fonts de CC han confirmat a EFE que l’òrgan dels nacionalistes canaris es reunirà, tot i que han declinat confirmar si, com apunten aquest diumenge diversos mitjans de comunicació de l’arxipèlag, la trobada es produirà per videoconferència. Fonts nacionalistes van indicar també que la reunió tindria caràcter intern i sense convocatòria a la premsa.

El vot

La decisió d’Ana Oramas  de rebutjar la investidura de Sánchez, quan el partit havia acordat divendres passat la seva abstenció, ha causat un cisma a CC, principalment en la seva representació a la província de Las Palmas. El secretari insular de Fuerteventura i diputat autonòmic Mario Cabrera ha arribat a afirmar que la diputada «no representa» el partit i li ha demanat que rectifiqués el seu vot.

CC en el seu compte de Twitter ha avisat que aplicarà el previst als seus estatuts davant de la indisciplina de qualsevol militant del partit, tot i que també ha indicat que Ana Oramas serà escoltada per adoptar una posició de vot contrària a la decisió del Consell Polític Nacional de l’organització.

Les polítiques acordades

Notícies relacionades

A l’òrgan de direcció col·legiat de Coalició Canària li correspon la gestió «del present immediat» –segons indica CC a la seva web– així com la coordinació entre l’estructura de direcció elegida al Congrés Nacional i les organitzacions insulars.

També s’encarrega de l’execució de les polítiques acordades per la Comissió Executiva Nacional, així com de la iniciativa per proposar directrius i línies d’actuació i està integrat, entre d’altres, pel secretari general de l’organització, José Miguel Barragán, els insulars, entre ells el de Tenerife (organització que recolza Oramas) i la mateixa diputada al Congrés.