durant sis mesos

El CGPJ reforça el jutge del 'cas Villarejo' amb un magistrat de suport

El jutge Joaquín Gadea s'encarregarà d'agilitar les resolucions sense exercir funcions jurisdiccionals

villarejo

villarejo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat reforçar el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, Manuel García Castellón, amb un magistrat de suport atesa la sobrecàrrega de treball que afronta l’actual responsable de gran part de les principals macrocauses que se segueixen a l’Audiència Nacional, com el ‘cas Villarejo’, ‘Púnica’ o ‘Lezo’.

Según va avançar ‘El Mundo’ i confirmen a Europa Press en fonts de l’òrgan de govern dels jutges, es tracta de Joaquín Gadea, fins ara Jutge d’Adscripció Territorial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. S’incorporarà a l’Audiència Nacional per un termini de sis mesos subjecte a pròrroga i no tindrà funcions jurisdiccionals, és a dir, la seva tasca serà agilitar les resolucions tot i que l’última paraula la continuarà tenint el jutge titular. 

Notícies relacionades

A més de les esmentades, García Castellón dirigeix així mateix la investigació d’altres causes complexes, com la que se segueix per terrorisme contra un grup d’integrants dels Comitès en defensa de la República (CDR), la fallida de Zed, el ‘cas Aquamed’ i el frau de l’anomenat ‘Madoff català’.

Reforços al jutjat

El seu jutjat compta ja amb un reforç, si bé el seu paper és assumir la instrucció de les causes noves o substituir el titular quan és a fora, és a dir, té funcions jurisdiccionals. Es tracta d’Alejandro Abascal, que va entrar a l’Audiència Nacional quan el seu predecessor va abandonar el càrrec per raons personals el desembre del 2018 i a qui el CGPJ ha renovat per sis mesos més. Entre altres assumptes, porta la instrucció sobre la querella contra els consellers delegats del grup Día previs a l’entrada del grup LetterOne.