L'ENDIMONIADA INVESTIDURA

El PSOE i ERC pacten una consulta sobre els acords de la taula de diàleg

El consell nacional republicà decidirà dijous si facilita la investidura de Sánchez amb una abstenció

zentauroepp51536390 barcelona 30 12 2019 pol tica pere aragon s y marta vilalta 191231111646

zentauroepp51536390 barcelona 30 12 2019 pol tica pere aragon s y marta vilalta 191231111646 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El document segellat pels negociadors del PSOE i d’ERC per a la investidura de Pedro Sánchez recull que els acords que surtin de la taula de negociació entre el Govern i la Generalitat se sotmetran a una consulta perquè la ciutadania de Catalunya els avali o rebutgi. Segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a Efe fonts republicanes, el compromís dels socialistes implica «taula entre governs i urnes al final» per «validar democràticament» el que acordin els dos executius.

«Els acords seran sotmesos a validació democràtica a través d’una consulta a la ciutadania de Catalunya», diu el document, segons aquest rotatiu, que afegeix que aquesta nova taula de diàleg no tindrà finalment una cobertura jurídica pròpia, com volia el PSOE. L’objectiu és posar en marxa aquest fòrum com més aviat millor i que en la primera reunió hi participin Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, però no s’ha fixat un calendari per a les converses.

Decisió dijous

Notícies relacionades

El detall de l’acord entre els equips negociadors no es farà públic fins que els membres del consell nacional d’Esquerra el coneguin aquest dijous a la tarda, quan hauran de decidir si els compromisos obtinguts del PSOE són suficients per abstenir-se en la investidura de Sánchez i facilitar així la seva reelecció com a president del Govern.

Després de reunir-se l’executiva del partit, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va defensar el dilluns que la constitució d’una taula de negociació entre governs en els termes establerts suposa una «oportunitat» per «activar la via política» a fi d’encarrilar el conflicte català. «Som escèptics i no volem ser ingenus. Ens costa creure en aquest PSOE i en el Govern, però creiem que és una oportunitat per a l’independentisme que volem aprofitar, que tenim l’obligació d’aprofitar. Val la pena intentar-ho», va concloure Vilalta.