CONGRÉS DELS DIPUTATS

EH Bildu consultarà a les bases una abstenció a la investidura de Sánchez

Serà vinculant i es convocarà ben aviat «una vegada que es conegui la data d'investidura»

zentauroepp48144391 madrid 14 05 2019   politica  diputados de bildu despues de 190514125142

zentauroepp48144391 madrid 14 05 2019 politica diputados de bildu despues de 190514125142 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La direcció d’EH Bildu ha acordat consultar a la militància l’abstenció dels seus cinc diputats al Congrés a la investidura de Pedro Sánchez «per no obstaculitzar la formació del Govern entre el PSOE i Unides Podem». EH Bildu ha explicat que serà una consulta vinculant, que es convocarà ben aviat «una vegada que es conegui la data d’investidura».

Segons el parer d’EH Bildu, donant pas a un Govern de coalició s’impedeix l’accés de l’extrema dreta al Govern espanyol, a més d’obrir «una finestra d’oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals que es desprenen del règim monàrquic del 78».

A més, EH Bildu ha insistit en el comunicat que un Govern d’aquesta naturalesa és «l’última oportunitat de l’Estat per demostrar per la via dels fets, i no de les declaracions, que existeixen condicions per a una democratització real de l’Estat.

«Agenda valenta»

Segons l’opinió de Bildu, «aquesta democratització exigeix una agenda valenta i una voluntat clara de resoldre els problemes polítics mitjançant el diàleg, la negociació i l’acord».

Notícies relacionades

Per a la direcció de la formació independentista d’esquerres, una agenda democratitzadora real exigeix «un diàleg sincer, honest i constructiu entorn dels temes defensats durant la campanya electoral i posats sobre la taula durant la trobada amb la delegació del PSOE el passat 17 de desembre».

En aquesta reunió, Bildu va plantejar el reconeixement del caràcter plurinacional de l’Estat, el respecte al dret a decidir el futur dels pobles i nacions de l’Estat i la revisió de l’actual política penitenciària, entre altres assumptes.