«¡US VOLEM A CASA!»

Associacions d'advocats catalans demanen al Govern el tercer grau per als presos sobiranistes

La coordinadora ha recordat que «la política penitenciària a Catalunya està gestionada per la Generalitat»

zentauroepp51326739 presos politicos191211171650

zentauroepp51326739 presos politicos191211171650 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya ha demanat que la Generalitat apliqui el tercer grau penitenciari als presos sobiranistes, i ha recordat que «la política penitenciària a Catalunya està gestionada per la Generalitat».

Ho ha reclamat aquest dimarts en un comunicat conjunt firmat per l’Associació Drets, el Comitè René Cassin, Juristes pels Drets Humans del Maresme, l’Associació Atenes – Juristes pels Drets Civils i l’Associació d’Advocats d’Osona per la Defensa dels Drets Humans.

«¡Tercer grau ara! ¡Us volem a casa!», ha expressat el comunicat, que ha insistit que Catalunya té «competència» en matèria penitenciària per a l’execució de la legislació estatal.

Notícies relacionades

Ha afirmat que l’article 72.3 de la Llei Orgànica General Penitenciària (Logp) «permet l’accés directe al tercer grau» i que també preveu la possibilitat d’accedir-hi sense necessitat d’haver complert una quarta part de la condemna.

La coordinadora ha destacat que la restricció per accedir al tercer grau, que permetria als presos no tornar a pernoctar a la presó, «no s’aplica en aquest cas, ja que el Tribunal Suprem no ho va establir així en la seva sentència».