COL·LECTIU RESCAT

Centenars de persones exigeixen la llibertat dels polítics presos a Barcelona

Uns 300 manifestants realitzen el trajecte de plaça Universitat a plaça del Rei amb torxes enceses

316d69ed-f679-4212-be89-1a9c5b34cb8a-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una marxa amb torxes enceses ha recorregut aquest dissabte el centre de Barcelona per reclamar la llibertat de «tots els presos i preses polítics», tant els condemnats com els que encara es troben en presó preventiva, així com el retorn dels exiliats.

La marxa, convocada pel col·lectiu Rescat, s’ha iniciat a la plaça Universitat i ha finalitzat a la plaça del Rei, al costat de la plaça Sant Jaume, on els assistents, uns 300, han cantat ‘Els Segadors’ i s’han llegit poemes reivindicant el «final de la repressió».

Torxa en mà, centenars d’assistents han il·luminat els carrers mentre avançaven proclames com per exemple «Amnistia i llibertat», «A terra els murs de les presons», «No hi ha negociació amb gent a la presó» o «Us volem a casa». La Guàrdia Urbana, per la seva part, ha xifrat la participació de la mobilització en 150 persones.

«Continuar lluitant»

Els convocants han celebratl’alliberament de tres dels CDR detinguts, però han demanat «continuar lluitant» per tota la resta de presos i exiliats. A més, també han recordat els ferits de l’1 d’octubre i els de les manifestacions per la sentència.

Notícies relacionades

La marxa s’organitza des del 2001 en dates nadalenques en places i carrers de diferents municipis del territori per demanar la llibertat de presos polítics, represaliats i exiliats.

També s’han celebrat marxes de torxes similars en altres ciutats catalanes com Girona, Lleida, Tarragona, Reus, Montblanc, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Terrassa i Vic, entre altres.