té els requisits legals

Urdangarin rep un permís de quatre dies per tornar a casa per Nadal

Pot sortir de la presó perquè ha complert una quarta part de la condemna i no mostra mala conducta

urgandarin

urgandarin

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Valladolid ha autoritzat avui el permís de quatre dies concedit el passat dia 5 a Iñaki Urdangarin per la Junta de Tractament de la presó de Brieva (Àvila) en la qual compleix condemna, segons van informar Europa Press fonts del Gabinet de Premsa del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

La decisió del Jutjat es produeix després que la fiscalia hagi emès uninforme en el qual no s’oposa a la proposta d’Institucions Penitenciàries per considerar que es donen els requisits legals perquè el reclús, classificat en segon grausegon grau, disfruti del seu primer permís una vegada complert una quarta part de la seva condemna.

En la seva resolució, el magistrat explica que l’article 47.2 de la Llei Orgànica General Penitenciària, en relació amb l’article 154 del Reglament, estableix que «es podran concedir, com a preparació per a la vida en llibertat, permisos de sortida de fins a set dies de durada amb un màxim de 36 dies per any als interns de segon grau».

Concessió del permís 

Notícies relacionades

Afegeix que la concessió de tal permís «exigeix informe de l’equip tècnic i, en tot cas, que –el reclús– hagi extingit la quarta part de la condemna i no observin mala conducta». El jutge conclou que en el cas d’Urdangarin «es presenten tots els requisits exigits, per la qual cosa és procedent autoritzar el permís amb les condicions que consten en la proposta» formulada per la Junta de Tractament de la presó.

Des del mes de setembre passat Urdangarin, que va ser condemnat per l’Audiència Provincial de Palma a cinc anys i deu mesos de presó, pot sortir de la presó dos dies a la setmana amb un temps màxim de vuit hores al dia per realitzar tasques de voluntariat, mesura amb què es pretén evitar la desocialització que comporta la solitud de l’intern alcentre penitenciari. El magistrat té pendent resoldre la sol·licitud del reclús per ampliar de dos a tres dies aquestes sortides autoritzades.