JxCat el recolzarà tot i que posa peròs al pacte fiscal del Govern i els comuns

Eduard Pujol critica que s'elevi l'impost de successions i a les rendes més altes

zentauroepp46035113 pla curt del portaveu adjunt de jxcat  eduard pujol  aixecan181128001226

zentauroepp46035113 pla curt del portaveu adjunt de jxcat eduard pujol aixecan181128001226 / Marta Sierra

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

Tot i que li donarà suport, JxCat no ha tardat a prendre distàncies amb alguns punts del’acord de pressupostos que han aconseguit el vicepresident de la Generalitat i titular d’Economia, Pere Aragonès, i els comuns. 

«Per responsabilitat amb el país i els socis de Govern recolzem aquest acord malgrat que hi ha mesures que no ens satisfan. Aquest no és 100% el nostre model de societat, són les mesures que en un exercici de realisme podem recolzar», ha afirmat el diputat de JxCat Eduard Pujol, que ha criticat obertament elevar l’impost de successions.

Impost mediambiental

Notícies relacionades

«Hi ha mesures que compartim perquè han sigut a demanda de JxCat, per exemple, que hi hagi mesures com l’impost obri l’impacte mediambiental de les instal·lacions elèctriques i la rebaixa impositiva sobre les classes amb menor capacitat econòmica i que fins ara tenien una fiscalitat més elevada que la mitjana de l’Estat».

Pujol ha suggerit que tampoc satisfà JxCat la pujada de l’IRPF als trams més elevats: «Aquest tram de l’IRPF tant de bo haguéssim pogut mantenir les posicions que acordàvem en l’últim programa electoral, però fem un exercici de realisme, som un Govern de coalició, amb socis que s’han d’entendre i ens hem entès i hem incorporat l’agenda dels comuns negociant amb nosaltres».