ÒBIT

Mor la germana de Mariano Rajoy

La dona, de 62 anys, ha mort sobtadament aquesta matinada a casa seva, a Madrid

L'expresident del Govern ja va perdre un germà el 2014 a causa d'un càncer

zentauroepp42906522 rajoy180930120809

zentauroepp42906522 rajoy180930120809 / JOS LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Mercedes Rajoy Brey, l’única germana de l’expresident del Govern Mariano Rajoy, ha mort sobtadament aquest diumenge al seu domicili de Madrid, han confirmat fonts pròximes a la família.

Com ha sigut una mort sobtada, serà l’anàlisi forense el que determini les causes de la mort, tot i que els primers indicis apunten que podria haver tingut un infart.

Les mateixes fonts han assenyalat que ha sigut el seu marit qui l’ha trobat sense vida al dormitori aquesta matinada.

Mercedes, de 62 anys, estava destinada a Madrid com a registradora de la propietat, professió que compartia tant amb l’excap de l’Executiu com amb un altre dels seus germans, Enrique.

Va perdre un germà

El 27 de març del 2014 l’expresident del Govern va perdre el seu germà Luis, víctima d’un càncer, i l’1 de novembre de l’any passat el seu pare, Mariano Rajoy Sobredo, als 97 anys.

El mateix expresident ha ressaltat en diverses ocasions l’entranyable relació que mantenia amb els seus tres germans, tal com va posar de manifest al seu llibre ‘En confianza’, editat el 2011. 

El condol dels polítics

El president del PP, Pablo Casado, ha traslladat aquest diumenge les seves «condolences i afecte» a l’expresident del Govern Mariano Rajoy, així com al seu cunyat, l’eurodiputat popular Francisco Millán.

Després de conèixer la mort, Casado ha traslladat les seves condolences a la família a les xarxes socials. «En nom del Partit Popular i en el meu, trasllado les nostres condolences i afecte a Mariano Rajoy per la trista mort de la seva germana, Mercedes; al seu marit, el nostre estimat eurodiputat, Paco Millán, i a la resta de la seva família. Una forta abraçada», ha escrit el líder del PP.

La portaveu del grup popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha enviat un telegrama a l’excap de l’Executiu, en què en nom de tots els diputats del PP li transmet el seu condol i condolences per la mort de la seva germana. En nom de «tota la família del PP», el partit ha enviat una «enorme» abraçada i tot el seu afecte a qui fos el seu màxim líder.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, també ha lamentat la mort. «Sento molt la mort sobtada de Mercedes Rajoy. Tot l’afecte al seu marit, Paco Millán, als seus germans, Mariano i Enrique, i a tota la família. Una pena», ha escrit Núñez Feijóo.

Notícies relacionades

Un sentiment a què s’ha unit l’expresident balear amb el PP i actual eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauzá, que ha lamenta «moltíssim» la mort de la «germana de l’expresident» i dona del seu «gran amic i company».

«És una desgràcia terrible», ha escrit Bauzá a les xarxes socials, des d’on l’expresident madrileny Ángel Garrido també ha enviat la seva «més sentides condolences» i una «forta abraçada» a la família de Mariano Rajoy. 

Temes:

Mariano Rajoy