PRES A LLEDONERS

Joaquim Forn anuncia que deixa la vida política institucional

L'exconseller, inhabilitat per la sentència de l'1-O, considera que ja ha fet tot el que havia de fer

Opina que «seria un error» que els presos del procés es converteixin en el centre de la negociació

zentauroepp48630094 pol190614163830

zentauroepp48630094 pol190614163830 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exconseller Joaquim Forn ha anunciat que dona per acabada la seva activitat política institucional, tant per la inhabilitació de 10 anys i mig que fixa la sentència de l’1-O  com perquè també creu que ja ha fet el que havia de fer tant al’Ajuntament de Barcelona com en el Govern.

En una entrevista a Vilaweb, Forn ha remarcat, no obstant, que continua disposat a col·laborar i implicar-se en projectes polítics i socials perquè té consciència política des que tenia 12 anys, i uns ideals que assegura que no abandonarà.

Quant a la situació política actual, l’exconseller d’Interior opina que «seria un error» que els polítics a presó pel procés es converteixin en el centre de la negociació entre el Govern i el Govern perquè «el conflicte polític entre Catalunya i Espanya va més enllà dels presos». L’exconseller ha defensat la via del diàleg: «S’ha de parlar amb tothom, fins i tot amb qui t’ha condemnat i perseguit».

A la pregunta sobre la proposta de les presons en què hi ha els polítics independentistes presos que tinguin la classificació de segon grau, Forn considera que mereixien el tercer grau perquè en compleixen totes les condicions. Ha avançat que ell no demanarà l’indult, però sí que acceptarial’amnistia: «L’amnistia esborra el delicte i reconeix el conflicte», ha remarcat. L’exconseller ha explicat que l’indult no el reclamaria perquè no demanarà permís ni perdó: «Nosaltres hem optat per la via de l’amnistia, però si he de complir la pena, la compliré. El que no faré és renunciar als meus drets».

Crítica a la falta d’unitat independentista

Sobre la seva relació amb els altres polítics a presó, tant del seu partit, JxCat, comd’ERC, ha assegurat que estan units i que això els ha donat força. Ha explicat que, quan es viuen determinades situacions, «les grans diferències es minimitzen i les petites desapareixen», i que han establert uns llaços difícils de trencar.

Notícies relacionades

En aquesta línia, el també exregidor de l’Ajuntament de Barcelona ha criticat la falta d’unitat entre els partits independentistes, així com «les estratègies excessivament tacticistes», i ha declarat que no estava satisfet amb la resposta institucional a la sentència.

En canvi, ha valorat positivament les accions de Tsunami Democràtic, que ha destacat que han aconseguit pacifisme i protesta no-violenta. Ha qualificat de positiva l’acció prevista per aquesta plataforma el 18 de desembre en el Barça-Madrid: «S’han d’aprofitar els esdeveniments com aquests».