Abascal rebutja la reunió amb el PSOE que exigia fa un dia

El líder ultra va qualificar d'«anomalia política» que Sánchez no els convoqués a una trobada

Ortega Smith difereix i veu «lògic» i «correcte» assistir a la ronda de contactes

undefined51328704 abascal191212122610

undefined51328704 abascal191212122610 / Victor Lerena

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Canvi de discurs a Vox. Després que el president ultra, Santiago Abascal, hagi denunciat durant els últims mesos el cordó sanitari que li ha imposat el PSOEal no convocar-lo a cap ronda de reunions, i just un dia després que denunciés l’«anomalia política» que suposa que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, no li hagi trucat per tenir una trobada, el mateix Abascal ha rebutjat veure’s amb la portaveu parlamentària socialista, Adriana Lastra

«Estem davant d’una anomalia política tenint en compte que el senyor Sánchez no convoca en cap cas Vox», va sentenciar Abascal, aquest dimecres, en la roda de premsa posterior al seu pas per la Zarzuela per entrevistar-se amb el rei Felip VI. A més, va assenyalar que aquesta estratègia «entra dins de la lògica i és coherent amb el seu plantejament [el de Sánchez] de demonització sistemàtica de Vox». 

Hores més tard, el secretari general socialista sortia davant dels periodistes a la Moncloa per comunicar que havia acceptat l’encàrrec del monarca de formar Govern i va anunciar que dilluns es veurà amb el líder del PPPablo Casado, i amb la portaveu de CiutadansAdriana Lastra. A més, Sánchez va apuntar que Lastra, membre de l’equip negociador de la investidura, es reunirà amb «tots els partits polítics del Congrés per trobar una majoria més àmplia que permeti la investidura».

 

Inclòs, ara sí, a l’agenda dels socialistes, Abascal ha declinat l’oferta a través de Twitter. «Vox no s’asseurà a parlar de la investidura mentre el PSOE la negocia amb els enemics d’Espanya», ha assegurat el polític basc, ja que considera que això suposaria «contribuir al blanqueig de Bildu, del comunisme bolivarià i del colpisme». «Ens tindran al davant», conclou.

No obstant, el secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, no comparteix la visió del seu president i ha considerat «lògic» i «correcte» que la tercera força política estigui inclosa en la ronda de contactes del PSOE. D’aquesta manera espera que s’«escolti» i «respecti» el plantejament recolzat a les urnes per gairebé 4 milions d’espanyols. «El correcte és que se’ns convoqui en aquesta ronda de contactes i que hi puguem participar», ha insistit. 

Antecedents al maig

Notícies relacionades

Els d’Abascal denuncien des de les eleccions passades d’abril que el PSOE no els trucava per parlar sobre la possible investidura. Dos dies després dels comicis del 28-A, Sánchez va convocar reunions a la Moncloa amb Casado, amb l’expresident de Cs Albert Riverai amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias. En aquells moments, Abascal va quedar fora de la terna de líders convocats al palau malgrat ser la cinquena força amb 24 diputats.

«Excloure una força política com Vox, amb 24 diputats nacionals, que representa més de 2.600.000 espanyols és no haver entès res i, a més, menysprear el que significa la sobirania nacional i el que significa la democràcia», va dir en aquell moments. Unes paraules que exigien una cosa que ara rebutja.