JXCat ajorna la moció d'autodeterminació per «no torpedinar» el pacte PSOE-ERC

Fonts de la formació expliquen que els republicans li van demanar aquest gest per facilitar els contactes

Borràs admet que els seus socis van apel·lar a la cessió d'un senador perquè Junts pugui tenir grup propi

undefined51323419 graf6923  madrid  11 12 2019   el rey felipe vi saluda a la 191211143545

undefined51323419 graf6923 madrid 11 12 2019 el rey felipe vi saluda a la 191211143545 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Fonts de Junts per Catalunya han admès aquest dimecres que la seva formació, en una reunió de diputats i senadors a Waterloo celebrada dies enrere, va decidir ajornar la moció sobre l’autodeterminació que havia de ser votada avui al Parlament per «no torpedinar» les negociacions d’ERC amb el PSOE. Els republicans van demanar aquest «gest» per facilitar els contactes amb els socialistes i també en senyal d’agraïment davant de la cessió que ERC farà al Senat perquè Junts pugui tenir grup propi. Dirigents del grup independentista i del PSOE fa diverses setmanes que es reuneixen per intentar pactar la investidura de Pedro Sánchez, unes converses que inclouen un instrument encara no concretat públicament en el qual s’abordaria el «conflicte polític» català. 

Notícies relacionades

«Hem retirat la moció per a aquest ple, però se la trobaran en el següent», ha avisat la diputada de Junts Laura Borràs al Congrés. Borràs s’ha burlat de la «publicitat» que alguns dirigents d’ERC estan donant a aquesta «cessió» que, ha recordat, s’havia fet amb més discreció en el passat. La clau és al calendari: amb aquest ajornament, i si la tornen a presentar aquest divendres, la iniciativa pot arribar al Parlament de Catalunya passat l’equador del gener, un moment en què Sánchez ja pot haver sigut investit president.

Fonts de Junts han explicat que ni Quim Torra ni Carles Puigdemont eren partidaris de retirar la moció de manera definitiva i que, en un debat entre tots els diputats, senadors i eurodiputats es «va consensuar ajornar-la».