comunicat

Els CDR veuen un «insult» la negociació ERC-PSOE i demanen un mediador internacional

La seu dels republicans s'ha despertat amb una pintada en la qual es llegeix «L'autodeterminació és un dret, no es negocia»

pintades / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els CDR han criticat aquest dimarts que la negociació entre ERC i elPSOE sobre la investidura és «un frau, un insult i un menyspreu al conjunt del poble català i a la democràcia en general».

En un comunicat, han afirmat que no hi pot haver cap diàleg entre l’independentisme i l’Estat mentre no hi hagi una amnistia per als presos sobiranistes, i han defensat que qualsevol negociació ha de reconèixer el resultat del referèndum de l’1-O. Així mateix, demanen que la negociació amb l’Estat es desenvolupi sota la supervisió d’un mediador internacional «vist l’historial d’incomptables incompliments del Govern espanyol en els acords arribats amb la Generalitat». 

Com que consideren que aquestes condicions no es compleixen en el dia d’avui, qualifiquen la negociació entre ERC i el PSOE de simulacre: «No deixem que la repressió ens desviï del camí de la independència que comencem aquest primer d’octubre».

Notícies relacionades

Aquest mateix dimarts, la seu d’ERC s’ha despertat amb una pintada feta pelCDR  del districte barceloní de les Corts en què es pot llegir: ‘L’autodeterminació és un dret, no es negocia’ La pintada està feta a la vorera.

«No ho oblideu quan aneu a pactar amb l’enemic», ha escrit el CDR de les Corts en una publicació deTwitter, juntament amb la frase que han pintat davant de la seu, de color groc.