NEGOCIACIONS PER A LA INVESTIDURA

Vilalta: «L'acord amb el PSOE, si arriba, serà al gener»

La portaveu d'ERC remarca que les posicions amb els socialistes encara són distants

Avisa que als republicans no «els tremolaran les cames» si han de votar 'no'

rueda de prensa de marta vilalta de erc dice que el acuerdo esta lujos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

La secretària general adjuntad’ERC  i membre de l’equip negociador de la investidura de Pedro SánchezMarta Vilalta, ha afirmat aquest dilluns que «les posicions amb el PSOE» encara són distants i que «l’acord, si  arriba, serà al gener». Amb aquestes paraules, Vilalta aparta les presses i dona per descartat que hi pugui haver un acord d’investidura abans de Nadal. Socialistes i republicans mantindran aquest dimarts a Barcelona la seva tercera reunió, el mateix dia que el Rei inicia els contactes amb els partits per proposar un candidat a la presidència del Govern.

La dirigent republicana ha explicat l’esperit amb què ERC anirà a la reunió de dimarts amb el PSOE: «Una vegada constatat que hi ha un conflicte, volem concretar aquesta taula de negociació entre Catalunya i l’Estat espanyol; exigim respecte per a les institucions catalanes i els seus representants i que no valen presses. L’acord amb tota seguretat si arriba, serà al gener», ha asseverat la republicana.

Notícies relacionades

La també portaveu ha insistit que ERC no «negocia una investidura, sinó que vol trobar una solució democràtica». Si no es donen les condicions, avisa Vilalta, «a ERC no li tremolaran les cames» per votar ‘no’.

La dirigent republicana ha remarcat que apostar per la via política «significa acabar amb la via repressiva».