CAP A LA INVESTIDURA

Sánchez i Iglesias es van reunir dijous a la Moncloa

La trobada es va produir en plenes negociacions amb ERC, molesta per unes paraules del president

zentauroepp50867130 16 10 2019  i d  el presidente del gobierno en funciones  pe191112142042

zentauroepp50867130 16 10 2019 i d el presidente del gobierno en funciones pe191112142042 / Eduardo Parra - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el líder de Podem, Pablo Iglesias, van mantenir una trobada dijous a la tarda a la Moncloa, segons han informat aquest divendres fonts de Podem citades per l’agència ACN. La reunió es va produir en plenes negociacions del PSOE amb ERC, molesta per unes paraules del president, que donava per fet l’acord.

Sánchez i Iglesias tornaran a coincidir aquest divendres en el Congrés en els actes del 41è aniversari de la Constitució, als quals no assisteixen ni ERC ni JxCat, el PNB, Bildu i BNG.

Les negociacions del PSOE i ERC cap a la investidura avancen, encara sense data i no exemptes d’ensopegades. Després de dues reunions oficials i un rosari de contactes discrets, els dos partits ara es concentren a trobar un format de diàleg, un fòrum per resoldre el «conflicte polític», un organisme en què els independentistes puguin plantejar reivindicacions com la sobirania, dins de la llei.

Socialistes i republicans admeten que aquesta és la clau perquè l’acord cristal·litzi. Però, per arribar a aquest punt d’acostament, tots dos s’han hagut de moure. El PSOE ja no cenyeix el diàleg a la comissió bilateral entre administracions, com proposava. ERC ha transitat de demanar una taula entre el Govern i la Generalitat a parlar, genèricament, d’un «instrument».

Notícies relacionades

Els equips negociadors es tornaran a reunir dimarts que ve, dia en què el Rei iniciarà la ronda de contactes amb els partits per proposar un candidat a la investidura.