04 d’ag 2020

Anar al contingut

campanya #ACTFORCATALONIA

Òmnium Cultural demana que la ciutadania faci pressió a Macron, Merkel i Johnson perquè intercedeixin per Catalunya

L'entitat sobiranista ha activat una web en què anima els ciutadans a enviar als líders polítics una petició en què es reclami «no mirar cap a un altre costat»

Efe

Òmnium Cultural demana que la ciutadania faci pressió a Macron, Merkel i Johnson perquè intercedeixin per Catalunya

Òmnium Cultural ha posat en marxa una campanya amb el títol ‘Act for Catalonia’ (‘Actua per Catalunya’), amb la qual pretén que els ciutadans francesos, alemanys i britànics «pressionin» els seus respectius governs perquè intercedeixin en el conflicte català.

L’entitat sobiranista ha activat una web en la qual s’anima els ciutadans a enviar als líders polítics dels seus respectius països una petició en què es reclami «no mirar cap a un altre costat», ha explicat Òmnium en un comunicat.

Aquests missatges dirigits al president francès, Emmanuel Macron, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, demanen traslladar al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la «necessitat de posar en llibertat» els presos independentistes i «iniciar un procés de diàleg» per trobar «una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya».

L’objectiu d’Òmnium és «pressionar» Macron, Merkel i Johnson perquè «s’impliquin a trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i per alliberar els presos polítics», afegeix el comunicat.
Esta sol·licitud impulsada per Òmnium es pot enviar a través d’un missatge al formulari oficial de contacte dels tres líders europeus, o bé a través de Twitter.

Per publicitar la seva acció, Òmnium ha difós un vídeo en anglès protagonitzat per l’actor Toby Harper en què es denuncien «vulneracions de drets humans» a Catalunya i es demana als ciutadans europeus que «actuïn».