campanya #ACTFORCATALONIA

Òmnium Cultural demana que la ciutadania faci pressió a Macron, Merkel i Johnson perquè intercedeixin per Catalunya

L'entitat sobiranista ha activat una web en què anima els ciutadans a enviar als líders polítics una petició en què es reclami «no mirar cap a un altre costat»

actf

actf

1
Es llegeix en minuts
Efe

Òmnium Cultural ha posat en marxa una campanya amb el títol ‘Act for Catalonia’ (‘Actua per Catalunya’), amb la qual pretén que els ciutadans francesos, alemanys i britànics «pressionin» els seus respectius governs perquè intercedeixin en el conflicte català.

L’entitat sobiranista ha activat una webweben la qual s’anima els ciutadans a enviar als líders polítics dels seus respectius països una petició en què es reclami «no mirar cap a un altre costat», ha explicat Òmnium en un comunicat.

Aquests missatges dirigits al president francès, Emmanuel Macron, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, Boris Johnson, demanen traslladar al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, la «necessitat de posar en llibertat» els presos independentistes i «iniciar un procés de diàleg» per trobar «una solució política al conflicte entre Catalunya i Espanya».

L’objectiu d’Òmnium és «pressionar» Macron, Merkel i Johnson perquè «s’impliquin a trobar una solució política al conflicte amb Catalunya i per alliberar els presos polítics», afegeix el comunicat.

Notícies relacionades

Esta sol·licitud impulsada per Òmnium es pot enviar a través d’un missatge al formulari oficial de contacte dels tres líders europeus, o bé a través de Twitter.

Per publicitar la seva acció, Òmnium ha difós un vídeo en anglès protagonitzat per l’actor Toby Harper en què es denuncien «vulneracions de drets humans» a Catalunya i es demana als ciutadans europeus que «actuïn».