quan anava a votar

Adriana Lastra es fa un esquinç al turmell en una caiguda al Congrés

La portaveu socialista ha hagut d'abandonar l'hemicicle en cadira de rodes

Després ha tornat embenada i li acostaran l'urna els uixers

batet / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol / Juan Fernández

La portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha patit un esquinç al turmell a l’ensopegar a les escales de l’hemicicle quan es dirigia a votar. Lastra ha caigut a terra aquest dimarts, al costat de l’escó del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, qui l’ha ajudat a aixecar-se.

Després, no ha pogut pujar a la Mesa per ficar el seu vot a l’urna reglamentària i, al final de la votació, un uixer ha hagut d’acostar-l’hi perquè votés des del lloc, en un extrem de l’hemicicle, on l’estaven atenent.

Més tard, ha sortit de la sala en cadira de rodes. No obstant, passats pocs minuts, ha tornat a entrar, de nou en cadira de rodes i amb el peu embenat, però ha pogut tornar al seu escó, sense talons i ajudada per Sánchez, abans que acabés la lectura dels vots.

L’elecció del president de la Cambra es fa per votació nominal en urna, amb els diputats acostant-se a la Mesa a mesura que es llegeixen els seus noms. 

Auxiliada per metges

De seguida s’han llevat a assistir-la Sánchez; la vicepresidenta, Carmen Calvo; la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i la diputada popular Ana Pastor –tant Montero com Pastor són metges de professió.

El president de la Mesa d’Edat que dirigeix la sessió constitutiva, el socialista Agustín Zamarrón, ha interromput la lectura dels noms de ses senyories per dir-li a Lastra que no portés personalment el seu vot a l’urna, que l’hi recollirien posteriorment o, que si li era necessari sortir, podria dipositar-lo al final.

Notícies relacionades

Lasta s’ha aixecat acompanyada de dos uixers i ha esperat asseguda en una cantonada de l’hemicicle, acompanyada per Montero, que acabés la votació. Sánchez s’ha aixecat a interessar-se per ella i també el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián. «Ara recollirem els vots dels ferits», ha comentat Zamarrón una vegada que tots els diputats havien sigut cridats a votar i abans de confessar que ell mateix està també «una mica mancat del costat dret».

Lasta es quedarà al seu escó i li acostaran l’urna per a les pròximes votacions. Aquesta tarda ella i la resta de l’equip socialista té prevista una reunió amb JxCat i amb ERC a les cinc per negociar la investidura.