FULL DE RUTA DEL PROCÉS

El TSJC cita com a testimoni el secretari general d'Economia per l'1-O

Albert Castellanos haurà de comparèixer el 19 de desembre pels preparatius de la consulta il·legal

zentauroepp40231975 barcelona 22 09 2017 puesta en libertad en la ciutat de la j180524143005

zentauroepp40231975 barcelona 22 09 2017 puesta en libertad en la ciutat de la j180524143005 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

La jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que investiga pels preparatius de l’1-O als ex alts càrrecs d’Economia Josep María Jové i Lluís Salvadó, tots dos actualment diputats d’ERC al Parlament, ha citat com a testimoni el secretari general del departament.

En una providència, la magistrada Maria Eugenia Alegret acorda la testifical d’Albert Castellanos, secretari general de la conselleria de Vicepresidència, Economia i Hisenda, per al 19 de desembre.

La jutge del TSJC investiga Jové i Salvadó, que al ser diputats al Parlament compten amb la condició d’aforats davant de l’alt tribunal català, pel seu paper en els preparatius de l’1-O i en la suposada creació de les denominades «estructures d’Estat».

En la seva declaració com a imputat, el 19 de novembre, l’exsecretari d’Hisenda Lluís Salvadó es va desmarcar davant de la jutge de l’organització del referèndum de l’1-O i va assegurar que l’Agència Tributària Catalana que va desplegar durant el seu mandat es va mantenir sempre dins de les competències autonòmiques.

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’exsecretari de Vicepresidència Josep Maria Jové, que va comparèixer davant de la jutge el 7 de juny, no va reconèixer com a seus els manuscrits de l’agenda Moleskine que esbossaven presumptament el full de ruta del procés i va qüestionar el registre del seu despatx el 20-S perquè no era present el seu advocat.

En la seva providència, la jutge també dona deu dies a les parts perquè manifestin si creuen necessària la pràctica de noves diligències de prova.