DELICTE D'ODI I INJÚRIES

Cs, el PSC i el PP censuren el gag sobre els Mossos de TV-3

La CCMA assenyala que el presentador d''Està passant', Toni Soler, es va disculpar per la sàtira

Ciutadans critica el «publireportatge» sobre Tsunami Democràtic al '30 minuts'

51136978 60

51136978 60

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Cs, el PSC i el PP han retret aquest divendres un gag del programa d’humor ‘Està passant’ de TV-3 que es va referir als agents de Mossos d’Esquadra com a«putos gossos» i que sindicats policials van portar a la fiscalia per delictes d’odi i injúries. El retret s’ha produït en la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i el director de TVC, Vicent Sanchis, han recordat al Parlament que el presentador de l’espai, Toni Soler, es va disculpar pel gag.

«Humiliar no és humor»

 La diputada de Ciutadans Blanca Navarro ha assegurat que «humiliar les forces de seguretat no és humor», crítiques a les quals s’ha sumat el PP. Daniel Serrano ha dit que si la sàtira va dirigida a les mateixes persones deixa de ser humor.

El gag, del qual la fiscalia ha obert diligències d’investigació per un presumpte delicte d’injúries als cossos de seguretat, també ha sigut reprovat pel PSC, la diputada del qual Beatriz Silva ha afirmat que és «molt greu», i ha negat que es pugui considerar una sàtira.

Llorach ha remarcat que el gag s’ha d’entendre en un context d’humor i ha demanat que no es confonguin els espais de sàtira amb els programes informatius. A més, ha recordat que el programa «va reconèixer que es van equivocar» i ha llegit la disculpa que el presentador, Toni Soler, va fer en antena, una disculpa a la qual també s’ha referit Sanchis.

Davant de la pregunta del PSC sobre la reserva de la cadena als contractes dels programes amb productores, Llorach ha dit que la tenen, però que «no hi ha motiu per rescindir cap dels contractes» actuals.

El «publireportatge» de Tsunami Democràtic

El diputat de Cs Nacho Martín ha criticat el «publireportatge» del ‘30 minuts’ sobre Tsunami Democràtic, que ha considerat un panegíric, al qual Llorach ha contestat que els professionals de TVC van considerar d’interès informatiu posar llum a les preguntes sobre l’organització, en un espai al qual van destinar tres equips, que va entrevistar dos integrants i experts de diferents àmbits i que va aconseguir una gran audiència.

Notícies relacionades

També ha criticat l’entrevista que el programa ‘Preguntes Freqüents (Faqs)’ va realitzar al coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi. El director de TVC li ha recordat que el polític ja ha complert condemna i va al programa pel seu interès polític i social, i ha lamentat la presència d’Arran en un debat en el mateix programa, a la qual ha acusat de practicar «terrorisme de baixa intensitat als carrers».

El diputat de Cs Martín Barra també ha criticat el tractament de TV-3 a l’informe d’Amnistia Internacional sobre el judici de l’1-O perquè «només veu el que li interessa», a la qual cosa Sanchis ha dit que la informació va ser adequada i ajustada als fets.

Temes:

Catalunya TV-3