SUBVENCIONS SOSPITOSES

Buch nega que tingui llistes que classifiquin els mossos per la seva ideologia

El conseller d'Interior respon a Ciutadans que desconeix aquesta llista de Terradellas durant la sessió de control al Govern

zentauroepp50889478 politica terradellas191113233855

zentauroepp50889478 politica terradellas191113233855

1
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha negat aquest dimecres que tingui llistes en les quals es classifiqui comandaments i agents dels Mossos d’Esquadra segons la seva ideologia.

En la sessió de control al Govern, en el ple del Parlament, Buch ha sortit al pas de la intervenció del diputat de Ciudatans Matías Alonso, que ha al·ludit a una llibreta que va ser intervinguda el maig de l’any passat per la Policia Nacional a Víctor Terradellasuna llibretaVíctor Terradellas, exdirigent de CDC, en el marc d’una investigació que dirigeix el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona per un frau en la concessió de subvencions a fundacions afins a Convergència.

Llista política

Terradellas, que va ser responsable de Relacions Internacionals de CDC, va confeccionar una llista política de mossos d’esquadra, que puntuava en una llibreta i catalogava en funció del seu nivell de «patriotisme» o «lleialtat institucional».

Alonso ha preguntat a Buch si considera «lícit» classificar els mossos «per la seva ideologia» i ha denunciat una «caça de bruixes» a Interior «contra els agents antiavalots» del cos.

Notícies relacionades

Buch ha replicat que «no és veritat» que el seu departament tingui llistes ideològiques, ha acusat Ciutadans de generar una «pel·lícula inexistent» i ha desafiat Alonso a «denunciar-ho» pels conductes ordinaris si realment té proves d’algun tipus.

Sobre la llibreta de Terradellas, Buch ha dit «desconèixer-la» i ha citat el diputat de Cs a «dirigir-se a l’autor» d’aquests apunts.