Aval massiu de les bases de Podem a la coalició amb el PSOE

El 97% dels inscrits morats secunden el preacord entre Sánchez i Iglesias

Augmenta el percentatge de militants que recolzen l'entrada al Govern

podemos-aval-masivo-bases / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias ja té el vistiplau de les seves bases per seguir endavant en la formació d'un Govern de coalició amb el PSOE. Un 97% de les bases de Podem han secundat el preacord que va firmar el líder morat amb el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, fa un parell de setmanes per construir un Consell de Ministres bicolor. 

"¿Estás de acuerdo con que participemos en un Gobierno de coalición en los términos del preacuerdo firmado por Pedro Sánchez y Pablo Iglesias?", ha sido la pregunta a la que han respondido más de 135.000 persones. Una xifra que no supera la de la consulta celebrada en les negociacions estiuenques i que no suposa més que el  26% del cens total d'inscrits del partit morat.

A penes un 3,16% dels participants s'han inclinat per no continuar amb la conformació d'un Executiu que situaria Iglesias en la vicepresidència i donaria a Unides Podem entre tres i quatre ministeris més. 

Galícia en Comú

Notícies relacionades

També s'han conegut aquest dimecres els resultats de la consulta que ha plantejat Galícia en Comú, l'aliança gallega de Podem IU. Els simpatitzants de Galícia en Comú aproven l'acord de Govern amb el PSOE amb un 96,81% dels vots. Han sigut més de 7.300 simpatitzants els que han participat per recolzar la coalició del 97%. 

Estos apoyos al camino elegido por los dirigentes de Unidas Podemos se suman a los que ya les han concedidos los inscritos de Izquierda Unida y de En Comú Podem també va plantejar les preguntes a les seves bases durant el cap de setmana.