ELS HAN RETIRAT EL NIF

Un restaurant de Tarragona tanca per «insubmissió fiscal»

Els propietaris van decidir pagar els impostos a través de l'Agència Tributària de Catalunya però al saber que aquesta els transferia a Hisenda van deixar de pagar

zentauroepp48144506 agencia tributaria190627133237

zentauroepp48144506 agencia tributaria190627133237 / R Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un restaurant del nucli de Siurana (Cornudella, Tarragona) ha anunciat el tancament després que Hisenda els ha retirat el NIF empresarial perquè el 2012 van decidir pagar els impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya però al saber que aquesta els transferia a Hisenda van deixar de pagar.

Els amos del negoci, Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, es van adherir el 2012 a la campanya d’insubmissió fiscal «Diem prou», que propugnava pagar els impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).

No obstant, al saber que l’ATC transfereix aquests ingressos a la Hisenda espanyola, van decidir deixar de pagar i, finalment, l’Agència Tributària espanyola els ha retirat el NIF empresarial i els ha bloquejat els comptes, des del mes de juny passat, i per això, malgrat haver continuat pagant als proveïdors i tenir reserves, tancaran el negoci, que compta amb deu treballadors.

Els amos del local, que tancarà les portes el 9 de desembre, havien sol·licitat a l’ATC que els indiqués a quina entitat o ONG havien de transferir els seus impostos i, al no rebre resposta, asseguren que aquests anys han destinat els diners dels seus impostos a diferents causes benèfiques, cosa de la qual han informat l’administració catalana, i per aquest motiu consideren que no tenen «deutes pendents».

«L’empresa estava al corrent de pagament i havia complert amb totes les seves obligacions de manera normal i només quant a l’IVA i a l’impost de societats, i de forma reivindicativa, ho havia fet amb l’ATC», explica un cartell penjat a la porta del local.

Notícies relacionades

«La intenció –prossegueix el cartell– era obligar els nostres representants a obeir el mandat del poble expressat a l’Estatut del 2006».

Els amos retreuen el nul suport rebut per part dels partits polítics catalans i lamenten que no han aconseguit tenir un «NIF català», tal com havien demanat a l’administració autonòmica.