CARTA ALS SOCIS D'ÒMNIUM

Cuixart demana diàleg: «La violència de l'Estat ha de deixar lloc a la paraula»

Reclama la «mobilització constant» de la ciutadania perquè «no es pot deixar tot als partits»

zentauroepp47134551 cuixart190709112725

zentauroepp47134551 cuixart190709112725

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El presidentd’Òmnium Culural, Jordi Cuixart, ha reclamat diàleg entre Catalunya i l’Estat, i ha opinat que «la violència de l’Estat ha de deixar lloc a la paraula», en una carta als socis d’Òmnium. «En un escenari amb presos polítics el diàleg és possible, però incompatible amb la repressió», ha defensat Cuixart, que ha afegit que «no es pot deixar tot només en mans dels partits polítics i les institucions».

En aquest sentit, ha assenyalat que «la mobilització constant és la principal garantia a una resolució democràtica» i s’ha referit al’informe publicat per Amnistia Internacional, que segons ell ratifica l’amenaça als drets i llibertats d’expressió i reunió pacífica. «Jordi Sànchez i jo som els dos únics ciutadans de la Unió Europea per a qui Amnistia Internacional demana l’alliberament immediat», ha afirmat el president d’Òmnium, que ha acusat Espanya de vulnerar la legislació internacional en matèria de drets humans.

Notícies relacionades

Cuixart també ha afirmat que «la sentència, les amenaces i la violència institucional només busquen estendre la por per escampar la sensació que el canvi és impossible», però ha apuntat que la presa de consciència col·lectiva fa que cada dia els seus efectes siguin menors.

El president d’Òmnium també s’ha referit al llibre infantil que acaba de publicar, ‘Un bosc ple d’amor’, i ha defensat que la seva presó és «una manera de mostrar a tots els fills i filles del món» el seu amor per la vida.