UNA INVESTIDURA ENDIMONIADA

Zapatero: «Ens portarà anys recuperar el que s'ha perdut l'última dècada a Catalunya»

L'expresident del Govern insisteix en el diàleg per encarrilar el conflicte i li recorda a ERC la «necessitat» que hi hagi un Govern

zapatero catalunya / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha lamentat aquest dissabte des de São Paulo, al Brasil, el que s’ha perdut a l’última dècada a Catalunya. Ha insistit que el diàleg és l’única via per encarrilar el conflicte i ha assenyalat que farà falta «molt temps, segurament anys» perquè Catalunya es recuperi.

Un Govern del PSOE i Unides Podem és l’única opció possible ara, ha dit en una entrevista d’Efe, per fer un «pas positiu» cap aquest diàleg. «El que donarem és un pas positiu per aquest diàleg que jo defenso que ens portarà molt temps, segurament anys, espero que no gaires, però anys, per recuperar els últims 10 anys, que han sigut molt dolents, a Catalunya, per a Catalunya, però també per al conjuntd’Espanya», ha subratllat.

L’exlíder socialista ha apuntat que ERC, l’abstenciódel qual és clau perquè la investidura de Pedro Sánchez tiri endavant, «sap molt bé quina és la situació d’Espanya i la necessitat» que «hi hagi un Govern». «I és evident que l’únic Govern és el de la suma del PSOE i Podem amb l’abstenció d’Esquerra», ha remarcat. «És un partit amb història, i per això mateix és un partit amb responsabilitats i obligacions, de vincles, d’arrels», ha remarcat amb referència als republicans.

Notícies relacionades

Mentre el PSOE explora les fórmules de la seva oferta a ERC, Zapatero reitera: «La resposta, que és la més democràtica, per cert, i la més fidel a la idea de la unitat de l’Espanya democràtica, és la del diàleg, el reconeixement d’entendre’s, de superar els prejudicis, de buscar fórmules interactives per recuperar les mostres d’afecte».

A Sánchez no li ha volgut donar cap consell de cara a la negociació de la investidura. «Sempre és bastant equivocat donar consells que no t’han demanat», s’ha limitat a dir.