entrevista a rac-1

Torra descarta l'avenç electoral i ser candidat

El president aposta per esgotar la legislatura fins al 2021

torra-declas / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias / Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat aquest dijous ser candidat en unes futures eleccions catalanesi ha deixat clar que no té previst avançar els comicis i aposta per esgotar la legislatura fins al 2021.

«Sempre he dit que no em tornaré a presentar a cap elecció. Jo tenia un encàrrec a partir del punt en què va quedar el procés d’independència, avançar per culminar-lo. És el que intento fer.  Mentre cregui que serveixo per culminar el procés, seguiré», ha recalcat en una entrevista en Rac1.

També ha descartat qualsevol avenç electoral, malgrat admetre que no tot depèn d’ell, però ha afirmat: «Si depèn de mi, no hi haurà eleccions». El president, que ha negat que en la seva reunió amb l’expresident català Carles Puigdemont a Bèlgica abordessin l’escenari de l’avenç electoral, tampoc ha volgut posar-se en la hipòtesi que podria ser inhabilitat per un possible delicte de desobediència, ja que creu que pot guanyar la batalla judicial en instàncies espanyoles o europees. Davant la pregunta sobre si Puigdemont s’hauria de presentar com a candidat, Torra ha respost: «Això no ho sé contestar».

El president de la Generalitat ha negat que en algun moment s’hagi plantejat dimitir, si bé ha reconegut que ha passat per moments «difícils». Ha admès que l’horitzó és «gris» després que els tres partits independentistes no hagin pogut consensuar una resposta unitària a la sentència del procés i ha remarcat que la culpa és de tots, també seva, perquè com a president de la Generalitat és el «responsable de tot». En aquest sentit, ha admès que «potser» no ha tingut l’«encert de trobar les complicitats» entre les forces sobiranistes per poder disposar d’un horitzó «clar». 

Votaria ‘no’ a Sánchez 

Notícies relacionades

El president ha assegurat aquest dijous que en aquests moments votaria ‘no’ a la investidura del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i ha demanat a Unides Podem (UP) que no renunciï al dret a l’autodeterminació i la posi sobre la taula al Consell de Ministres.

«Estem en la situació de fa quatre mesos, i llavors ja vam votar que no», ha remarcat a més de confiar que els 23 diputats independentistes que hi haurà al Congrés faran el mateix. «No em puc imaginar que cap diputat independentista no faci honor al que ens hem compromès amb els nostres electors i el que hem subscrit», ha subratllat.