podem

Iglesias confia que el Govern amb el PSOE assumeixi el diàleg com a solució

undefined51016034 iglesias castro191121164515

undefined51016034 iglesias castro191121164515 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias ha trencat el seu silenci. Després que fa més d’una setmana anunciés, junt amb Pedro Sánchez, un Govern de coalició, el líder dels morats s’ha mantingut en silenci, exigint discreció als seus perquè res llastés les negociacions amb els socialistes. Ara el líder morat ha parlat per mostrar el seu «optimisme» davant de la formació d’un Executiu bicolor i per posar sobre la taula la necessitat que el pròxim Consell de Ministres «assumeixi el diàleg com a eix fonamental de l’acció política que afronti el problema de la plurinacionalitat». Una cosa que per a ell és un desig i per a ERC, una exigència.

Notícies relacionades

A l’entrada d’una xerrada sobre ‘La lluita antifeixista’ a la Universitat Complutense de Madrid, el secretari general de Podem ha remarcat la importància del «diàleg» per resoldre el conflicte català. A més, a falta que la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya voti en la consulta plantejada per l’organització, sembla que l’existència d’una taula de diàleg pot ser imprescindible per obtenir els seus vots favorables en la investidura de Sánchez.

Referent a això, Iglesias també ha apuntat que estan treballant per aconseguir els recolzaments necessaris «amb serietat», «amb discreció» i sent «responsables» perquè hi ha «moltes expectatives» posades en aquest Govern.