LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

La fiscalia estudia recórrer la imputació de 12 periodistes que van revelar dades dels CDR

El jutge de Madrid atribueix als informadors un delicte de revelació de secrets

GRAFCAT8256 BARCELONA 21/11/2019.- La Fiscal General del Estado, María José Segarra, atendió a los medios de comunicación, tras visitar esta mañana la Fiscalía de Barcelona en la Ciudad de la Justícia. EFE/Enric Fontcuberta

GRAFCAT8256 BARCELONA 21/11/2019.- La Fiscal General del Estado, María José Segarra, atendió a los medios de comunicación, tras visitar esta mañana la Fiscalía de Barcelona en la Ciudad de la Justícia. EFE/Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
J. G, Albalat

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ha assegurat a Barcelona, on s’ha reunit amb la cúpula de la fiscalia catalana, que està estudiant la impugnació la decisió d’un jutge de Madrid d’imputar per revelació de secret 12 periodistes de vuit mitjans de comunicació per publicar informacions sobre els CDR radicals detinguts per presumpteterrorisme, dels quals set estan empresonats. La màxima representant del Ministeri Públic va reconèixer que s’havia assabentat de la notícia per la premsa i ha remarcat el compromís de la institució que dirigeix amb la llibertat d’expressió.

Notícies relacionades

El titular del Jutjat d’Instrucció número 41 de Madrid, Juan Carlos PeinadoJuan Carlos Peinado, ha imputat periodistes de vuit mitjans de comunicació –‘El Mundo’, ‘El País’, ‘ABC’, ‘El Confidencial’, ‘La Vanguardia’, ‘El Español’, la SER i RTVE– per haver publicat informacions dels sumaris que es van filtrar sobre la detenció dels Comitès de Defensa de la República (CDR) mentre la causa era secreta, han informat fonts jurídiques.

En el moment d’aquestes revelacions, d’evident interès públic i al·lusives a les ordres de presó dels CDR investigats per terrorisme, el sumari que instrueix el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón es trobava sota secret. Unes setmanes després aquest secret va ser aixecat i van transcendir en els mitjans de comunicació noves revelacions sobre la investigació d’aquest grup presumptament terrorista.

Temes:

Catalunya CDR