Campanya electoral a Sevilla

La Fiscalia investigarà l'acte de Monasterio en un centre de 'menes'

La demanda, per la possible comissió d'un delicte d'incitació a l'odi, ha sigut interposada per Teresa Rodríguez

zentauroepp50741396 la presidenta de vox madrid  roc o monasterio  c  atiende a 191104162608

zentauroepp50741396 la presidenta de vox madrid roc o monasterio c atiende a 191104162608 / Maria Jose Lopez

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia de Sevilla ha incoat diligències d’investigació respecte a la denúncia de la coordinadora de Podem a Andalusia, Teresa Rodríguez, contra la presidenta de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, per celebrar un acte electoral en un centre de menors immigrants.

La parlamentària andalusa va presentar el passat 5 de novembre una denúncia contra Vox per la possible comissió d’un delicte d’incitació a l’odi per l’acte electoral organitzat el dia abans davant un centre de menors immigrants a la Macarena, a Sevilla capital, i el decret d’incoació de diligències ja ha sigut firmat, segons han informat a Efe fonts del Ministeri Públic.

«No tinc accés a l’expedient però cada vegada que de Vox hi ha un tema que resulta incòmode per als altres polítics que no es posicionen ens denuncien i ja hi estem acostumats. Nosaltres vam anar a fer una visita i vam donar veu als veïns i vam recollir el que ens explicaven cada un dels veïns i crec que ni els polítics ni els mitjans haurien de dir als nostres veïns que menteixen quan expliquen el seu dia a dia del que estan patint i és una falta de respecte per a ells», ha afirmat Monasterio després de conèixer-se la notícia.

Denúncia de Rodríguez

Monasterio i la cap de llista de Podem al Congrés per Sevilla, Reyes Romero, recolzats pel líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano, van anar el 4 de novembre a les portes d’aquest centre per protestar contra la immigració il·legal.

«No hi ha més crueltat i covardia que enfrontar-se a nens», va denunciar Rodríguez en un acte de la campanya electoral del 10-N celebrat hores més tard.

La portaveu parlamentària de Podem al Parlament autonòmic va criticar que «l’arquitecta de pacotilla de Vox» viatgi a Andalusia a «agitar la bandera de l’odi i arrencar vots infames», per la qual cosa va exigir al Govern que protegeixi els nens «de l’atac dels carronyaires».

L’acte electoral davant un centre de menors estrangers de Sevilla va provocar nombroses crítiques entre els partits, que el van qualificar de «provocació» i «incitació a l’odi».

Unides Podem ho va denunciar davant de la Junta Electoral de Zona (JEZ) perquè, segons el seu parer, incita a l’odi i és contrari al dret a la lliure formació de la personalitat dels menors que consagra la Constitució.

«No tot val en campanya»

A més, el partit de Rodríguez va exposar en la seva denúncia que l’exposició pública del lloc en el qual hi ha allotjats els menors suposava «un perjudici greu al seu tractament social» i promovia el rebuig de l’entorn en el qual se situen.

Les representants de Vox van utilitzar la convocatòria per protestar en plena campanya electoral contra la immigració il·legal i per defensar la seguretat de tots els barris «sense temor de ser atracat o assaltat per un grup de ‘menes’grup de ‘menes’ (menors estrangers no acompanyats)» en paraules de Monasterio.

Notícies relacionades

La convocatòria de l’acte també va suscitar la reacció del Govern andalús de PP i Cs, que compta amb el suport de Vox, a través de la consellera d’Igualtat, Rocío Ruiz (Cs), que va advertir que «no tot val en campanya electoral» i que és «immoral» utilitzar menors que intenten «construir un projecte de vida a Andalusia».

La consellera va qüestionar l’acte perquè la comissió parlamentària de la Infància va estar visitant aquest centre junt amb el grup parlamentari de Vox i van veure com vivien i què feien» els menors, que estan «perfectament integrats al barri», segons Ruiz.